El Pais: «Η Ευρώπη θα αποσύρει τα τελευταία στρατεύματα από το Σαχέλ, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στη Ρωσία»

El Pais: «Η Ευρώπη θα αποσύρει τα τελευταία στρατεύματα από το Σαχέλ, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στη Ρωσία»
)

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: ««Σοβαρότητα και δουλειά»: Υπό πίεση των ελλειμμάτων, ο Ατάλ κινητοποιεί τους υπουργούς του για να βρουν λύσεις». Ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε τον «στρατό» του για ένα σεμινάριο και «έθεσε τις βάσεις» για μελλοντικές μεταρρυθμίσεις. Στη Liberation διαβάζουμε: «Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο γεύματα σπαταλήθηκαν ανά μέρα το 2022». Στην πραγματικότητα, η ποσότητα θα μπορούσε να είναι «πολύ μεγαλύτερη», διότι πρόκειται για μικρή εκτίμηση, διευκρινίζει το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Δυστύχημα σε λεωφορείο με προορισμό τη Ζυρίχη: 5 νεκροί και 20 τραυματίες». Τουριστικό λεωφορείο της εταιρείας Flixbus ανατράπηκε στον αυτοκινητόδρομο Α9 της Σαξονίας. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Τροχαίο δυστύχημα με Flixbus: 5 νεκροί και 20 τραυματίες». Το λεωφορείο της εταιρείας Flixbus βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο Α9, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία παρεκτράπηκε της πορείας του και ανατράπηκε.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Δύο εργάτες ανασύρθηκαν νεκροί μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη». Τα θύματα είναι ο Αλεχάντρο Χερνάντεζ Φουέντες, 35 ετών, και ο Ντόρλιαν Ρόνιαλ Καστίγιο Καμπρέρα, 26 ετών. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «H θανατηφόρα νυχτερινή βάρδια στη γέφυρα της Βαλτιμόρης». Οι εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας με καταγωγή από το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική, έριχναν μπετόν για να διορθώσουν τις λακκούβες που ήταν διάσπαρτες στη γέφυρα Francis Scott Key, πριν αυτή καταρρεύσει και πέσουν στο ποτάμι.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Αντιμέτωπες με την οργή των πολιτών οι εταιρείες ύδρευσης στην Αγγλία». Έκκληση για κήρυξη περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης, αφού τα στοιχεία αποκαλύπτουν αύξηση 105% στις απορρίψεις ακατέργαστων λυμάτων σε ποτάμια και θάλασσες τους τελευταίους 12 μήνες. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Ο βασιλιάς Κάρολος θα ευχαριστήσει όσους “απλώνουν ένα χέρι της φιλίας σε ώρα ανάγκης”». Ο Βασιλιάς Κάρολος θα απευθύνει σήμερα διάγγελμα.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Η Δύση και η χαμένη καθοδήγηση». Η δημοκρατία δέχεται βίαιη επίθεση σε πολλά μέτωπα.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Ευρώπη θα αποσύρει τα τελευταία στρατεύματα από το Σαχέλ, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στη Ρωσία». Η άρνηση της Γαλλίας να συνεχίσει την επιχείρηση που ξεκίνησε το 2013, βάζει τέλος στην ευρωπαϊκή παρουσία σε αυτή τη στρατηγική περιοχή της Αφρικής.

Διαβάστε επίσης:

Βαλτιμόρη: Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο πριν την κατάρρευση της Γέφυρας – «Σταματήστε την κυκλοφορία»

Φόνος και δισεκατομμύρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Η δυσωδία της «μπάλας» στη γερμανική FAZ

Νέο διπλωματικό επεισόδιο Κολομβίας-Αργεντινής: Ο Μιλέι χαρακτήρισε τον Κολομβιανό ομόλογό του «τρομοκράτη»

Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες – «Είχαν παγιδευτεί μέσα σε όχημα»

Η μαφία χτίζει τα Βαλκάνια – Η επένδυση του γαμπρού του Τραμπ στην Αλβανία και το μαύρο χρήμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter