Βαλτιμόρη: Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο πριν την κατάρρευση της Γέφυρας – «Σταματήστε την κυκλοφορία»

Βαλτιμόρη: Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο πριν την κατάρρευση της Γέφυρας – «Σταματήστε την κυκλοφορία»

«Πλησιάζει ένα πλοίο που έχει χάσει τον έλεγχο πλοήγησης». Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο της στιγμής που η μοιραία γέφυρα στη Βαλτιμόρη καταρρέει, μετά την πρόσκρουση του πλοίου Dali στον πυλώνα της, και το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ. Οι αστυνομικοί είχαν στη διάθεσή λιγότερα από δύο λεπτά προκειμένου να σταματήσουν την κυκλοφορία στη γέφυρα «Francis Scott Key».

Στο ηχητικό ακούγονται οι πανικόβλητοι υπάλληλοι να ανακοινώνουν στο κέντρο επικοινωνίας ότι η γέφυρα στον ποταμό Πατάπσκο στη Βαλτιμόρη έχει μόλις καταρρεύσει.

«Ένας από εσάς να πάει στη βόρεια πλευρά. Σταματήστε όλη την κίνηση στη γέφυρα» αναφέρεται στην αρχή του ηχητικού, που φέρνει στη δημοσιότητα το Skynews. «Πλησιάζει ένα πλοίο που έχει χάσει τον έλεγχο πλοήγησης. Οπότε μέχρι να διορθώσουν το πρόβλημα πρέπει να σταματήσουμε την κίνηση στη γέφυρα», ακούγεται από την πλευρά του κέντρου επικοινωνίας.

Ο ίδιος υπάλληλος κάνει νέα έκκληση για να κλείσει η γέφυρα και ζητά να ελεγχθεί ότι δεν είναι κανένας πάνω στη γέφυρα. «Απλά σιγουρευτείτε ότι δεν είναι κανένας πάνω στη γέφυρα» ακούγεται να λέει.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά ακούγεται το εξής: «Ολόκληρη η γέφυρα μόλις έπεσε! Ολόκληρη η γέφυρα μόλις κατέρρευσε». «Ξέρουμε αν έχει σταματήσει όλη η κυκλοφορία;» ρωτά αστυνομικός. «Δεν μπορώ να πάω στην άλλη πλευρά, κύριε, η γέφυρα έχει πέσει», απαντά άλλος περίπου 30 δευτερόλεπτα αργότερα.

Στη 1:30 π.μ., ένας άλλος αστυνομικός ακούγεται να λέει ότι «η κυκλοφορία στη βασική γέφυρα έχει διακοπεί, έχουμε εργάτες στο νερό».

Το ηχητικό ντοκουμέντο:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter