Ελεύθεροι χώροι… Πολιορκημένοι – Στο Docville αυτή την Κυριακή με το Documento

Ελεύθεροι χώροι… Πολιορκημένοι – Στο Docville αυτή την Κυριακή με το Documento

Ελεύθεροι χώροι… Πολιορκημένοι. Η συρρίκνωση των δημόσιων χώρων, από τον λόφο του Φιλοπάππου μέχρι τον «Μεγάλο περίπατο» και τα Εξάρχεια, και ο βανδαλισμός της… Πολιτείας του Πλάτωνα η κληρονομιά που αφήνει ο Κώστας Μπακογιάννης στον Δήμο Αθηναίων.

«Το ελληνικό τραγούδι με μάζεψε από τον δρόμο». Ο στιχουργός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός, Οδυσσέας Ιωάννου, αφηγείται στον Αντώνη Μποσκοΐτη  μικρές προσωπικές ιστορίες λίγο πριν από τις δύο μεγάλες συναυλίες – γιορτή για τα «30 χρόνια λόγια στα τραγούδια»  στο Christmas Theater στις 6 και 7 Νοεμβρίου.

Άνθρωποι Μαχητές σε δυστοπικό περιβάλλον. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης ξεχωρίζει τέσσερις δυνατές ταινίες με οικολογικό περιεχόμενο που θα προβληθούν στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και θα συζητηθούν.  Κλιματική αλλαγή, το εκδικητικό πρόσωπο της φύσης, απόκληροι από τις εσχατιές του κόσμου που παλεύουν για την επιβίωση κι ένα εντυπωσιακό φουτουριστικό όραμα, συνθέτουν την θεματική γκάμα.

Μία συζήτηση με τους νεαρούς Γιαγκίνηδες που γνωρίστηκαν στα φοιτητικά τους χρόνια και από τότε αλωνίζουν δρόμους, πλατείες και νησιά παίζοντας ρεμπέτικα. Συνέντευξη στην Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Η νέα μίνι σειρά έξι επεισοδίων «MAT» στο Cinobo είναι πολύ παραπάνω από μια εξάωρη παρακολούθηση περιστατικών βίας και μηχανορραφιών. Ο Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης γράφει για την ιδιοφυή σειρά όπου «μπλέκονται, με αριστοτεχνική σεναριακή μαεστρία, υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, κατασκευαστικές εταιρείες, αφηνιασμένοι χουλιγκάνοι».

Γεωργιάννα Νταλάρα: «Εχω πολλά κοινά με τον πατέρα μου». Με αφορμή την πρώτη της ατομική έκθεση ο Αντώνης Μποσκοίτης μιλάει με τη νεαρή εικαστικό για όσα την εμπνέουν, την κινητοποιούν και κάνουν καλύτερη της ζωή της.

Στην «Αρκουδοράχη» του Εντ Τόμας, που αιχμαλωτίζει το κοινό για δεύτερη χρονιά σε σκηνοθεσία της Ιούς Βουλγαράκη, ο πόλεμος έχει αφήσει τα σημάδια του στα σώματα και στις καρδιές των ανθρώπων. Κριτική θεάτρου από τον Ηρακλή Λογοθέτη.

Ο χθόνιος και διαγαλαξιακός Μπομπ Ντίλαν. Γράφει ο Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης.

Ο ρόλος της Φρειδερίκης στην είσοδο της Ελλάδας στην «ατομική εποχή». Ο Θανάσης Καραμπάτσος γράφει για το βιβλίο του Αχιλλέα Χεκίμογλου «Ατομική εποχή: Πυρηνική ενέργεια, αντιδραστήρες και ουράνιο στην Ελλάδα του 20ού αιώνα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Oταν η αντισυμβατική ραπ κουλτούρα συνάντησε τον εκλεπτυσμένο κόσμο της συμφωνικής μουσικής. Το όνειρο του Beats Pliz έγινε πραγματικότητα το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού με μια φαντασμαγορική και καθηλωτική sold out συναυλία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter