Ελλάδα – Καζακστάν 5-0: Με σούπερ εμφάνιση πάει στον τελικό πρόκρισης στο Euro 2024 με τη Γεωργία

Ελλάδα – Καζακστάν 5-0: Με σούπερ εμφάνιση πάει στον  τελικό πρόκρισης στο Euro 2024 με τη Γεωργία
EURO 2024 / PLAY OFF / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ενενήντα λεπτά μακριά από την πρόκριση της στην τελική φάση του Euro 2024 που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη Γερμανία, βρίσκεται η εθνική μας ομάδα, μετά την σημερινή εντυπωσιακή νίκη της με 5-0 επί του Καζακστάν στην «OPAP Arena».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Τρίτη (26/3, 19.00) στην Τιφλίδα τη Γεωργία στον τελικό των πλέι οφ του Nations League με έπαθλο το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας. Οι Γεωργιανοί νίκησαν νωρίτερα σήμερα στην έδρα της στον άλλο ημιτελικό των πλέι οφ, το Λουξεμβούργο με 2-0 (41’, 63’ Ζιβζιβάτζε). Θυμίζουμε πως η ομάδα που θα προκριθεί στο Euro της Γερμανίας θα αγωνιστεί στον 6ο όμιλο με Πορτογαλία, Τουρκία και Τσεχία.

Στην κατάμεστη «Αγια Σοφιά» η εθνική μπήκε φουριόζα με στόχο να καθαρίσει από νωρίς τη νίκη- πρόκριση. Και το κατάφερε στο 100% με μια σούπερ εμφάνιση. Η ομάδα του Πογιέτ πραγματοποίησε το καλύτερο της 45λεπτο και βρέθηκε προηγούμενη το σκορ με το εμφατικό 4-0, τελειώνοντας από νωρίς την υπόθεση νίκη.

Μόλις στο 9’η εθνική άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Μπακασέτα. Πέναλτι που κέρδισε ο Πέλκας από τον Αστάνοφ. Στο 15’ από έξοχη σέντρα του Μασούρα ο Πέλκας με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 2-0 και αποδιοργάνωσε εντελώς τους Καζάκους.

Στο 24’ στη μοναδική φάση των φιλοξενούμενων ο Τσεσνόκοφ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Χατζηδιάκο και σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Η εθνική όμως ήταν ασταμάτητη και στο 37’ από έξοχο συνδυασμό, ο Μασούρας με τρομερή πάσα έβγαλε τον Ιωαννίδη φάτσα με το γκολ και ο Ελληνας φορ από κοντά έκανε το 3-0. Το Καζακστάν κατέρρευσε και στο 41’ ο Κουρμπέλης με κεφαλιά από σέντρα του Τσιμίκα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Στο 2ο ημίχρονο οι Καζάκοι βγήκαν αναγκαστικά στην επίθεση ενώ η εθνική έκανε διαχείριση δυνάμεων ενόψει του τελικού της Τρίτης. Παρ όλα αυτά δημιούργησε κι έχασε ευκαιρίες και τελικά στο 85’ πέτυχε και το 5-0 όταν από κόρνερ του Τσιμίκα ο Ταπάλοφ με κεφαλιά σημάδεψε τη λάθος εστία…

Ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι «κιτρίνισε» τους Βορογκόφσκι, Χατζηδιάκο, Σαντιμπέκοφ, Γιερλάνοφ, Οράζοφ,

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67’ Ρότα), Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46’ Ρέτσος), Μάνταλος, Κουρμπέλης, Μπακασέτας (73’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (64’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (64’ Γιακουμάκης).

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Σάτσκι, Βορογκόφσκι, Γιερλάνοφ, Μαρόκιν, Μπίστροφ, Κάιροφ (46’ Οράζοφ), Ζαϊνουντίνοφ, Μπεϊσεμπέκοφ (46’ Ταπάλοφ), Αστάνοφ (46’ Σαλιμπέκοφ), Τσεσνόκοφ (68’ Ζούεφ), Σαμορόντοφ (77’ Αϊμέντοφ).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter