Ελλάδα – Πληθωρισμός: Χτυπάει κόκκινο για 6° συνεχόμενο μήνα – Βρίσκεται στο 3,4%

Ελλάδα – Πληθωρισμός: Χτυπάει κόκκινο για 6° συνεχόμενο μήνα – Βρίσκεται στο 3,4%

Ούτε οι αριθμοί πάνε καλά ούτε οι άνθρωποι ευημερούν στην Ελλάδα αφού και επίσημα – σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα σημειώνει για 6ο συνεχόμενο μήνα πληθωρισμό πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, νέα άνοδο στο 3,4% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο από 3,1% τον Φεβρουάριο. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat -σε μηνιαίο επίπεδο- υπήρξε άνοδος της τάξης του 1,8%, κάτι που δείχνει την αυξητική τάση που υπάρχει.

Διαβάστε επίσης: «Πληθωρισμός τραπεζικής απληστίας» και υπέρμετρη συσσώρευση κερδών την τελευταία 2ετία – Επιβεβαίωση ΚΕΠΕ

Την ίδια στιγμή, ο πληθωρισμός στην Eυρωζώνη διαμορφώθηκε στο 2,4% τον Μάρτιο από 2,6% τον Φεβρουάριο, κινούμενος σε αντίθετο κατεύθυνση με τον ελληνικό, ο οποίος παραμένει για 6ο συνεχόμενο μήνα απάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Ακόμη, η Ελλάδα σημείωσε την 5η μεγαλύτερη άνοδο τιμών, με χειρότερες επιδόσεις να εμφανίζονται από την Κροατία, την Αυστρία, την Εσθονία και το Βέλγιο. Παρά την σχετική περαιτέρω επιβράδυνση των τιμών των τροφίμων, αλκοόλ και καπνού, ο ρυθμός αύξησής τους στην Ελλάδα (4,8% τον Μάρτιο από 5,8% τον Φεβρουάριο) είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με την ευρωζώνη, όπου μειώθηκε στο 2,7% από 3,9% τον Φεβρουάριο.

Εκτός αυτού, οι τιμές για τα βιομηχανικά αγαθά «έτρεξαν» με ρυθμό 3,4% από 3% έναν μήνα πριν, ενώ οι υπηρεσίες με 3,9% από 3,5% τον Φεβρουάριο.

Πτώση σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία

Μεγαλύτερη πτώση από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο πληθωρισμός στη Γερμανία υποχώρησε στο 2,3% τον Μάρτιο από 2,7% τον Φεβρουάριο.

Την ίδια ώρα, υποχώρησε κάτω από το 3% ο πληθωρισμός στη Γαλλία, για πρώτη φορά εδώ και 2,5 χρόνια. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή έτρεξε με 2,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, από 3,2% τον Φεβρουάριο.

Στην Ιταλία, ο πληθωρισμός είχε ήδη πέσει κάτω από το 2% τον Οκτώβριο. Τα νέα στοιχεία της έδειξαν επιτάχυνση στο 1,3% από 0,8% που ήταν τον Φεβρουάριο, αλλά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 1,5%.

Διαβάστε επίσης:

Η Moody’s ξεσκέπασε την εικονική πραγματικότητα Μητσοτάκη

Σούπερ μάρκετ: Φτώχεια και ακρίβεια ανεβάζουν τα μερίδια των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας

Eurostat: «Φτηνή» η εργασία στην Ελλάδα – Πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Γ. Στουρνάρας: «Εχουμε ολιγοπώλια στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στις τράπεζες…»

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: Και επισήμως η Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον πάτο της Ευρώπης

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter