EMA: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca

EMA: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca

Ασφαλές και αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Μαρτίου, έπειτα από συνεδρίαση της επιτροπής ασφάλειας της ρυθμιστικής Αρχής.

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ η εμφάνιση των θρομβώσεων δεν σχετίζεται με το εμβόλιο ενώ ο Οργανισμός έκρινε το εμβόλιο ασφαλές και αποτελεσματικό. Η ανάλυση του ΕΜΑ αφορούσε 5 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και 30 περιπτώσεων που εμφάνισαν σπάνιες αιματολογικές διαταραχές στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, που καλύπτει 30 ευρωπαϊκές χώρες.

«Η επιτροπή κατέληξε σε συμπέρασμα: πρόκειται για ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο», δήλωσε η Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων Έμερ Κουκ και πρόσθεσε: «Τα οφέλη για την προστασία των πολιτών από κορονοϊό με τους σχετικούς κινδύνους θανάτου και νοσηλείας υπερτερούν των πιθανών κινδύνων».

Ο ΕΜΑ θα συνεχίσει τη συλλογή δεδομένων για όλα τα εμβόλια, όπως γίνεται σε περίπτωση εμφάνισης παρενεργειών. Παράλληλα, ο Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε την πρόσθεση περιγραφής περιπτώσεων θρομβώσεων στα ενημερωτικά φυλλάδια για το εμβόλιο, προς γνώση των υγειονομικών αλλά και των ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις περασμένες ημέρες, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρας είχαν προχωρήσει στην αναστολή των εμβολιασμών του πληθυσμού τους με το εμβόλιο της AstraZeneca, ωστόσο η νέα αυτή εξέλιξη μπορεί να αντιστρέψει τα δεδομένα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter