Εμπαιγμός των καλλιτεχνών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση της Τετάρτης

Εμπαιγμός των καλλιτεχνών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση της Τετάρτης

Εξόχως αποκαλυπτικές ήταν οι «απαντήσεις» που επεφύλαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τη Δευτέρα αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των καλλιτεχνών την ερχόμενη Τετάρτη, στην οποία αναγκάστηκε μετά από τις τεράστιες αντιδράσεις και τη στήριξη των πολιτών που εξασφάλισαν οι κινητοποιήσεις τους, εμφανίζοντας τον πρωθυπουργό αμετακίνητο από τη γραμμή της «παρεξήγησης» των ανθρώπων της Τέχνης, συνεχίζοντας το προκλητικό γαϊτανάκι εμπαιγμού τους.

Ειδικότερα, θέτοντας τα όρια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των καλλιτεχνών Γιάννης Οικονόμου περιέγραψε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας περιέγραψε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- την επικείμενη συνάντηση ως «κενή περιεχομένου», αφού υπογράμμισε πως σε αυτήν, ο πρωθυπουργός θα εξαντληθεί στο να «διευκρινίσει πράγματα που δεν έχουν γίνει αντιληπτά».

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «θα τους εξηγήσουμε ό,τι τους δημιουργεί ανασφάλεια», επιστρατεύοντας γενικότητες που θέλουν τον πρωθυπουργό να είναι «πάντοτε  ανοιχτός για συζήτηση και καλοπροαίρετα, θέλουμε να είμαστε γύρω όλοι από το τραπέζι και να διευκρινίσουμε πράγματα που ενδεχομένως δεν έχουν γίνει αντιληπτά».

Ακόμα, όπως ανέφερε ο Γ. Οικονόμου, η συνάντηση θα περιστραφεί γύρω από το να «αποσαφηνίσει τις προθέσεις της (σ.σ. η κυβέρνηση) αναφορικά με τη δρομολόγηση αντιμετώπισης των προβλημάτων στην καλλιτεχνική εκπαίδευση».

«Είμαστε εδώ να εξηγήσουμε οτιδήποτε δημιουργεί ανασφάλεια ή συνθήκες αναταραχής με έναν χώρο που δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε» ανέφερε λίγο παρακάτω, χαμηλώνοντας εξαιρετικά τον πήχη των προσδοκιών των καλλιτεχνών απέναντι στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους, τόσο για τη διαβάθμιση των πτυχίων τους, όσο πολύ περισσότερο, για αιτήματα όπως η συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε επίμονα ερωτήματα για τις αιτίες που αναλαμβάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης παρότι όλο το προηγούμενο διάστημα αρνούνταν να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς και εάν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του. «Προφανώς και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού» απάντησε, παρότι τα όσα συμβαίνουν δείχνουν μάλλον το αντίθετο.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους των καλλιτεχνών την Τετάρτη

Εθνικό Θέατρο: Δυναμικό «παρών» στη συναυλία αλληλεγγύης στους καλλιτέχνες (Video – Photos)

Συνεχίζει να προκαλεί τους καλλιτέχνες η Μενδώνη: «Δεν κατάλαβαν το Προεδρικό Διάταγμα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter