Εν δυνάμει χρεοκοπημένοι

Εν δυνάμει χρεοκοπημένοι

Τόση αναλγησία και ανεμελιά από την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη δεν την περίμενε ούτε ο πιο φανατικός ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας.
Οι τιμές στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα καλπάζουν καθημερινά, ενώ η ενεργειακή θύελλα που έρχεται αναμένεται να είναι πρωτοφανούς έντασης αλλά στην κυβέρνηση αδιαφορούν, καθώς ως γνήσιοι νεοφιλελεύθεροι στέλνουν τη λύση στην ελεύθερη αγορά.

Επίσης έχουν κολλήσει στο περίφημο 16,2% της ανάπτυξης του Ιουλίου και δεν βλέπουν τίποτα πέρα από αυτό πιστεύοντας ότι η ανάκαμψη και το επενδυτικό τσουνάμι, που μόνο αυτοί βλέπουν, θα περιορίσει τις αυξήσεις και οι τιμές θα επανέλθουν ως εκ θαύματος στα προηγούμενα επίπεδα. Κάτι βέβαια που δεν έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, αν όχι στον κόσμο.

Τώρα βέβαια ότι η χώρα μας έχει την 9η υψηλότερη τιμή χονδρικής πώλησης ανάμεσα στις 19 χώρες που διαθέτουν χρηματιστήριο ενέργειας μάλλον δεν απασχολεί τους «σοφούς» οικονομολόγους του Μαξίμου και της πλατείας Συντάγματος.

Ταυτόχρονα το χρέος τραβάει την ανηφόρα, κάτι που μας δίνει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, καθιστώντας τη χώρα μας εν δυνάμει χρεοκοπημένη.
Και μπορεί η ανέμελη κυβέρνησή μας να πλέει σε πελάγη ευτυχίας, ο χειμώνας που σε λίγες ημέρες θα ενσκήψει, αναμένεται να είναι χειρότερος ακόμη και από αυτόν του πρώτου μνημονίου.

Δυστυχώς τα πρώτα σημάδια της χρεοκοπίας έχουν φανεί στις μεγάλες πόλεις. Τα άτομα που ψάχνουν στους κάδους σκουπιδιών έχουν πολλαπλασιαστεί. Τα μικρομεσαία νοικοκυριά τρομάζουν από τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου και ετοιμάζονται να περάσουν έναν ακόμη παγωμένο χειμώνα. Στις φτωχές συνοικίες της Θεσσαλονίκης επανεμφανίστηκαν οι νεοφασίστες της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, κατάσταση που θυμίζει τα πρώτα χρόνια της κρίσης.
Η πανδημία καλπάζει, το ΕΣΥ βρίσκεται και πάλι στα όριά του, ο πρωθυπουργός και οι οικονομικοί υπουργοί δίνουν και πάλι ψεύτικες υποσχέσεις, οι πλειστηριασμοί ξεκίνησαν αλλά τίποτα δεν ανησυχεί την ανέμελη κυβέρνησή μας.

Ολο και περισσότερο η Ελλάδα η Ελλάδα μοιάζει με τον Τιτανικό που βυθιζόταν και στην πρώτη θέση έπαιζε μουσική ενώ στις παρακάτω θέσεις οι επιβάτες αγωνιούσαν βλέποντας τη θάλασσα να τους καταπίνει.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter