Ένοχη σιωπή Οικονόμου μετά την καταδίκη Κουρτάκη για τη «βίλα Τσίπρα»

Ένοχη σιωπή Οικονόμου μετά την καταδίκη Κουρτάκη για τη «βίλα Τσίπρα»

Την απόλυτη αντίφαση και της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όταν κλήθηκε από το documentonews.gr για να σχολιάσει την καταδίκη του εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντικές και ψευδείς αναρτήσεις αναφορικά με την εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο, παρότι δεκάδες υπουργοί, γαλάζιοι βουλευτές αλλά και ο ίδιος ο Γιάννης Οικονόμου είχαν υπερθεματίσει επί του ζητήματος με δηλώσεις τους.

Την περασμένη Πέμπτη, ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη ως «συκοφάντης» για τα όσα είχε αναρτήσει για την εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο. Πιο συγκεκριμένα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ως ψευδείς και συκοφαντικές τις αναρτήσεις του δημοσιογράφου και εκδότη, συμπαρασύροντας όμως μαζί του και σύσσωμη την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, που την περίοδο των δημοσιεύματων επικαλούνταν αυτές ακριβώς τις «πληροφορίες» για να επιτεθούν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Από τις πιο ενδεικτικές δηλώσεις για το θέμα ήταν αυτές του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Το πραγματικό περιστατικό είναι η αποκάλυψη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που αφορά κατοικία, ιδιοκτησία που φέρεται να ανήκει με κάποιον τρόπο, είτε ιδιόκτητη είτε ενοικιαζόμενη στον κύριο Τσίπρα. Ζητά η εφημερίδα κάποιες απαντήσεις. Και νομίζω μαζί με την εφημερίδα, η κοινή γνώμη περιμένει από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σαφήνεια και καθαρότητα να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα που τίθενται, και όχι αόριστα να πετάει την μπάλα στην εξέδρα» ανέφερε τότε σε μία από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

Επίσης, επανειλημμένες ήταν οι ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, και δηλώσεις «συμπαράστασης» πλήθους υπουργών και βουλευτών του κόμματος. Όπως υπενθύμισε ο συνήγορος του Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση, Θανάσης Καμπαγιάννης, δηλώσεις συμπαράστασης στη εφημερίδα Παραπολιτικά «υπό τον τίτλο “Επιχείρηση φίμωσης” και τη φράση “Δραστική συσπείρωση απέναντι στον ύστερο μπολσεβικισμό και αυταρχισμό”, είχαν στείλει 33 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, 66 βουλευτές της ΝΔ και 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ (Παραπολιτικά, 30/1/2021)».

Μετά την καταδικαστική απόφαση, και αφού συχνά καταγγέλλουν την «τοξικότητα» στον δημόσιο πολιτικό διάλογο, θα περίμενε κανείς πως στην κυβέρνηση και στο Μοσχάτο θα επιθυμούσαν να προχωρήσουν σε μία δήλωση -έστω- για να ανασκευάσουν όσα ψευδή και συκοφαντικά, βάσει της απόφασης του δικαστηρίου, αναπαρήγαγαν. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να προχωρήσει σε αντίστοιχη δήλωση, ακόμα και όταν ρωτήθηκε από το documentonews.gr σχετικά με το θέμα.

«Θα ήθελα ένα σχόλιο για την καταδίκη του εκδότη κ. Κουρτάκη, την περασμένη εβδομάδα, για συκοφαντική δυσφήμιση του κ. Τσίπρα, για τα περί βίλας, που έχουμε δει, όπως καταγγέλλει και η υπεράσπιση του κ. Τσίπρα, ότι δεκάδες μέλη και του Υπουργικού Συμβουλίου και της Νέας Δημοκρατίας είχαν πάρει θέση συμπαραστάτη στον εκδότη» καλέσαμε τον Γιάννη Οικονόμου να τοποθετηθεί για το θέμα, προκαλώντας έκπληξη με την απάντησή του.

«Δεν σχολιάζω αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Δεν το έχω κάνει για καμία υπόθεση» αρκέστηκε να απαντήσει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δηλώνοντας επί της ουσίας πως υπουργοί, βουλευτές και το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν αμετανόητοι, ακόμα και μετά την δικαστική απόφαση.

Διαβάστε επίσης: 

Χάσμα κυβέρνησης και Τσιόδρα για τα περί «αποτυχίας» στην πανδημία

Ο Μητσοτάκης υπόσχεται επιδότηση πετρελαίου κίνησης και ο… Οικονόμου τον αδειάζει

Η κοινωνία σοκάρεται αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλύπτει την ΕΛΑΣ για Κολωνό και ΑΤ Ομόνοιας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter