Η κοινωνία σοκάρεται αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλύπτει την ΕΛΑΣ για Κολωνό και ΑΤ Ομόνοιας

Η κοινωνία σοκάρεται αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλύπτει την ΕΛΑΣ για Κολωνό και ΑΤ Ομόνοιας

Μπορεί η ελληνική κοινωνία να σοκάρεται για μία ακόμα φορά από τα πεπραγμένα «οργάνων της τάξης» που ανήκουν στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, που ξυπνούν πρόσφατες και παλαιότερες μνήμες περιστατικών ανομίας στις τάξεις του, όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δήλωσή του κάλυψε απολύτως και αυτό το περιστατικό υπό τον μανδύα του «μεμονωμένου». Την ίδια ώρα, επιχείρησε να αποκρούσει τις σοβαρές αποκαλύψεις του Documento για τις διακριτικές σχέσεις του 53χρονου κατηγορούμενου μαστροπού και παιδοβιαστή με το ΑΤ Κολωνού, φτάνοντας στο σημείο να επικαλεστεί άλλες υποθέσεις δολοφονίας που η ελληνική αστυνομία φέρεται να επιτελεί τον ρόλο της.

«Μετά την καταγγελία του βιασμού της 19χρονης μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, τι έχει να πει η κυβέρνηση στις γυναίκες, στους πολίτες όλους, που δεν θα νιώθουν πλέον και πολύ ασφαλείς να ζητήσουν τη βοήθεια της αστυνομίας; Και επίσης, το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια σε θλιβερά περιστατικά ανομίας. Θα λάβετε κάποια μέτρα;» ερωτήθηκε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας για τα όσα αποτρόπαια έρχονται στη δημοσιότητα για το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Σημειώνεται πως το εν λόγω αστυνομικό τμήμα βαρύνεται με ένα ζοφερό ιστορικό, μεταξύ των οποίων έχουν τις τελευταίες δεκαετίες έχουν καταγγελθεί πλήθος κακοποιήσεων και ξυλοδαρμών μεταναστών, εμπλοκή αξιωματικών σε εγκληματικές δραστηριότητες, σωρεία περιπτώσεων παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κρατουμένων, εμπλοκή στελεχών σε κύκλωμα σωματεμπορίας, εξευτελισμός, ξυλοδαρμοί και βασανισμοί κρατουμένων, ακόμα και αυτοκτονία «υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες».

Διαβάστε επίσης: Βιασμός στο A.T. Ομόνοιας: Αιμορραγούσε και τη βίαζαν – Περιέργως δεν λειτουργούσαν οι κάμερες και κανείς δεν άκουσε τίποτα

Στην απάντησή του ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να αγνοήσει τη σωρεία εγκληματικών και προβληματικών υποθέσεων γύρω από το εν λόγω αστυνομικό τμήμα, παρουσιάζοντας και αυτό το περιστατικό ως «μεμονωμένο», αφού υπογράμμισε πως «ήδη έχουν εκκινήσει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες διερεύνησης του περιστατικού».

«Αυτό που έχει να πει η κυβέρνηση στις γυναίκες και στους πολίτες είναι ότι μεμονωμένα τέτοιου είδους περιστατικά που προφανώς δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά σε καμία τους διάσταση, που είναι απολύτως καταδικαστέα και που η έρευνα θα οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, δεν μπορούν να ρίχνουν σκιές στη σπουδαία δουλειά που κάνει η ελληνική αστυνομία για την ασφάλεια της κοινωνίας και των πολιτών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου.

Στη συνέχεια, του θέσαμε το δημοσίευμα του Documento της Κυριακής για τη δράση του 53χρονου κατηγορούμενου παιδοβιαστή και μαστροπού του Κολωνού, όπου φέρεται σε άλλη υπόθεση καταδικασμένου για ενδοοικογενειακή βία να εμφανίζεται ως «υπερασπιστής» των παιδιών του αλλά και του ίδιου στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού, καταφέρνοντας την προκλητικά διακριτική μεταχείρισή του. Και στην ερώτησή μας ωστόσο, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης απέφυγε να πάρει ουσιαστικά θέση, επικαλούμενος μάλιστα άλλες «επιτυχίες» της αστυνομίας για να συμψηφίσει τα προκλητικά περιστατικά.

Διαβάστε επίσης: Κολωνός: Το πρωί «σωτήρας παιδιών», το βράδυ βιαστής

«Είχαμε την υπόθεση του βιασμού στο ΑΤ Ομόνοιας όπου μάθαμε ότι δεν δούλεψαν οι κάμερες. Επίσης, στο Documento της Κυριακής πως ο κατηγορούμενος 53χρονος για μαστροπεία στον Κολωνό είχε κάποιες πολύ πιο στενές σχέσεις με άλλο αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα μάλιστα και να μείνει στο απυρόβλητο καταδικασμένος για ενδοοικογενειακή βία. Σας απασχολεί η κατάσταση των αστυνομικών τμημάτων; Οι καταγγελίες που έρχονται στο φως; Είστε ικανοποιημένοι με την εικόνα που δίνεται στον κόσμο;» ήταν η ερώτηση που έθεσε το documentonews.gr στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Καταρχήν σε ότι αφορά τη διαχείριση του βιασμού και της υπόθεσης με τη 12χρονη στον Κολωνό, πιστεύω ότι συμφωνούν όλοι ότι η ελληνική αστυνομία κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της» ανέφερε αρχικά, συμπληρώνοντας πως «όπως υποδειγματικά έχει κάνει η ελληνική αστυνομία τη δουλειά της σε μια σειρά από υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο το τελευταίο διάστημα», κάνοντας ειδική αναφορά στη δολοφονία του άτυχου νέου φιλάθλου του Άρη στη Θεσσαλονίκη και τη δολοφονία «της μητέρας στα Γλυκά Νερά».

Ο Γ. Οικονόμου κατέληξε πως «οι ελληνικές αρχές πάντοτε στο πλαίσιο του νόμου, οφείλουν να κυνηγούν το έγκλημα και να είναι τριπλά και τετραπλά αυστηρές με επίορκους που με τη συμπεριφορά τους δεν τιμούν, ούτε τη στολή που φορούν, ούτε την αποστολή που τους αναθέτει η ελληνική Πολιτεία. Αυτό για την ελληνική κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή», απορρίπτοντας την έντονη κριτική που ασκείται για τη ζοφερή δράση αστυνομικών τμημάτων όπως της Ομόνοιας από πολίτες και αντιπολίτευση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter