Ο Μητσοτάκης υπόσχεται επιδότηση πετρελαίου κίνησης και ο… Οικονόμου τον αδειάζει

Ο Μητσοτάκης υπόσχεται επιδότηση πετρελαίου κίνησης και ο… Οικονόμου τον αδειάζει

Την υποκρισία και τον εμπαιγμό καταναλωτών και επιχειρήσεων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αποκάλυψε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα, καθώς μόλις λίγα 24ωρα από τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο παρέμβασης για το diesel κίνησης, ο Γιάννης Οικονόμου απέρριψε κατηγορηματικά την πιθανότητα άμεσης λήψης αποφάσεων, παραπέμποντας γενικόλογα στον «σωστό χρόνο» για κάτι τέτοιο.

Από τη στιγμή που ο Κυρ. Μητσοτάκης την περασμένη Παρασκευή ισχυρίστηκε από βήματος Βουλής πως «μετράμε τις δυνατότητές μας και θα δούμε αν είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε κάτι και για το diesel κίνησης», αφήνοντας ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο αποφάσεων για την στήριξη του πετρελαίου κίνησης, εύλογα πολίτες και επιχειρήσεις ανέμεναν τη Δευτέρα την εξειδίκευση των κυβερνητικών προθέσεων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Και μας απασχολεί το ζήτημα του diesel. Είναι κάτι το οποίο θα το εξετάσουμε, διότι σε αυτό έχετε δίκιο, πράγματι, οι αυξήσεις στο diesel έχουν επίπτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα και στο κόστος των προϊόντων» είχε δηλώσει κατά τη σύγκρουση στη Βουλή για την ακρίβεια ο Κυρ. Μητσοτάκης, αφού είχε φροντίσει και γι’ αυτό να δείξει στο εξωτερικό και να αποποιηθεί των ευθυνών της κυβέρνησης.

Ωστόσο, αντί γι’ αυτό, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, ο Γ. Οικονόμου απλώς… άδειασε τον πρωθυπουργό, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο άμεσων αποφάσεων, και εκθέτοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για τον «διπλό λόγο» με τον οποίο εμπαίζει τους πολίτες για την ακρίβεια. Σημειώνεται πως μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη, οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες αναπαρήγαγαν συντεταγμένα ακόμα και «ρεπορτάζ» για το πως θα δοθεί η «νέα επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης».

«Όχι» απάντησε άμεσα και αφοπλιστικά ο Γ. Οικονόμου στο ερώτημα εάν μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη, που άφησε ανοιχτό παράθυρο για την επιστροφή της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, θα πρέπει «να περιμένουμε αποφάσεις τις επόμενες ημέρες».

«Δεν αναμένονται αποφάσεις τις επόμενες ημέρες. Είναι γεγονός ότι παρατηρούμε έξαρση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, ως απότοκο των διεθνών εξελίξεων. Η κυβέρνηση δεν αντιδρά σπασμωδικά. Παρατηρεί τα φαινόμενα, δεν τα προσπερνά. Τα μελετά, και στο σωστό χρόνο έχοντας αξιολογήσει τον δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει κάνει παρεμβάσεις με στόχο να έχουνε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα» ήταν η πλήρης απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ποιος λέει αλήθεια; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή ο πρωθυπουργός, το γραφείο και την κυβέρνηση του οποίο εκφράζει;

Διαβάστε επίσης:

Κρύβεται πίσω από τη «διεθνή διάσταση» της κρίσης ο Μητσοτάκης για την ακρίβεια

Βουλή: «Παράθυρο» Μητσοτάκη για… επανεξέταση του Diesel κίνησης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter