Ένταση Ουκρανίας – Πολωνίας: Τρίβει τα χέρια της η ρωσική ηγεσία

Ένταση Ουκρανίας – Πολωνίας: Τρίβει τα χέρια της η ρωσική ηγεσία

Σε… σχολιασμό των -υπό την σκιά των απαγορεύσεων εισαγωγών ουκρανικών σιτηρών – εξελίξεων στις σχέσεις μεταξύ της Ουκρανίας από τη μια πλευρά και της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας από την άλλη, προχώρησε η Μόσχα. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, η αύξηση των εντάσεων στις σχέσεις της Ουκρανίας με τους Ευρωπαίους συμμάχους της είναι «αναπόφευκτη».

Δείτε επίσης: Διεθνής Τύπος: Η Πολωνία σταματά να προμηθεύει νέα όπλα στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι ζητά επιπλέον βοήθεια στις ΗΠΑ

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Προβλέπουμε ότι αυτές οι προστριβές ανάμεσα στην Βαρσοβία και το Κίεβο θα αυξηθούν. Αντιλαμβανόμαστε ότι ανάμεσα στο Κίεβο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επίσης θα αυξηθούν οι εντάσεις με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι αναπόφευκτο. Και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνεχίζουμε την «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» μας (σ.σ. όπως η ρωσική ηγεσία ονομάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία) για να εκπληρώσουμε τους στόχους που έχουμε ορίσει».

Σημειώνεται ότι τόσο η Πολωνία, όσο και η Σλοβακία και η Ουγγαρία προ ημερών δεν ήραν το εμπάργκο στα ουκρανικά σιτηρά, όπως έκανε συνολικά οι ΕΕ, επιμένοντας ότι η εισαγωγή των σιτηρών πλήττει τα συμφέροντα των δικών τους αγροτών. Η Ουκρανία έχει προσφύγει για το θέμα αυτό στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ). Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι σχολιαστές στα πολωνικά που υποστηρίζουν ότι ένας… εμπορικός πόλεμος με την Ουκρανία είναι γελοίος, καθώς η Πολωνία μέχρι πρότινος ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές της στον πόλεμο με την Ρωσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter