Ένταση στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: «Λες ψέματα…» – «Άσε τώρα…»

Ένταση στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: «Λες ψέματα…» – «Άσε τώρα…»

Άναψαν τα αίματα στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών ανάμεσα στους εισηγητές ΝΔ και ΚΚΕ, Λάζαρη Τσαβδαρίδη και Νίκο Καραθανασόπουλο αντίστοιχα.

Την ώρα που ο κ. Τσαβδαρίδης υποστήριζε πως η πρόταση σύστασης της Επιτροπής από το ΚΚΕ επιβάλλει να εκκινήσει η έρευνα από το 1997, ο κ. Καραθανασόπουλος παρενέβη, φωνάζοντας: «Λες ψέματα, διάβασε την πρόταση…».

Ο εισηγητής της ΝΔ αντέτεινε σε αντίστοιχους τόνους: «Εεεε άσε τώρα! Άντε σε παρακαλώ». Η ένταση αποκλιμακώθηκε σύντομα με παρέμβαση του προέδρου, Δημήτρη Μαρκόπουλου, με τον κ. Τσαβδαρίδη να επιμένει πως η πλειοψηφία ακολουθεί την πορεία της έρευνας, όπως αυτή επιτάσσεται από την πρόταση του ΚΚΕ.

Παράλληλα, πρότεινει την Τετάρτη να καταρτιστεί ανοιχτός κατάλογος μαρτύρων, προϊδεάζοντας παράλληλα για εξαιρέσεις ως προς τις κλήσεις, με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη να ξεκαθαρίζει πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα συναινέσει στην απόρριψη μαρτύρων με την πρόφαση της αλληλοεπικάλυψης καταθέσεων.

Επίσης, ο κ. Κόκκαλης ζήτησε από την πλειοψηφία να αποσαφηνίσει εάν η απόρριψη των 68 μαρτύρων που αιτήθηκε θα γίνει μέσω ψηφοφορίας, χωρίς να παίρνει απάντηση.

Να σημειωθεί πως στη σημερινή συνεδρίαση καταθεετουν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ την περίοδο 2001-2005, Κωνσταντίνος Γιαννάκος, και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ την περίοδο 1996-2005, Χρήστος Τσίτουρας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter