Ένταση στην Πράγα με Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Ό,τι είχα να κάνω, στο πρόσωπό σου» – «Δεν θα πέσω στο επίπεδό του» (Video)

Ένταση στην Πράγα με Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Ό,τι είχα να κάνω, στο πρόσωπό σου» – «Δεν θα πέσω στο επίπεδό του» (Video)

Στα πηγαδάκια στο περιθώριο της συνάντησης των 44 χωρών της νέας πολιτικής ένωσης της γηραιάς ηπείρου, ο έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται να εξιστορεί τα γεγονότα του «θερμού επεισοδίου» με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πλαισιωμένος από μια σειρά ευρωπαίων πολιτικών, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να περιγράφει με γλαφυρό τρόπο, και με μεγάλες κινήσεις των χεριών, τι διαμείφθηκε μεταξύ των δύο ανδρών.

Σε μια στιγμή, παρά το γεγονός ότι ο ήχος του βίντεο δεν είναι καλός, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να λέει ότι: «Σηκώθηκα στην αίθουσα, κι είπα ‘ό,τι είχα να κάνω’ […] στο πρόσωπό σου». Το βίντεο κυκλοφόρησε ευρέως στο Twitter από το λογαριασμό του freelance δημοσιογράφου Γκέοργκ φον Χάρακ, ο οποίος στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι έχει δουλέψει κατά καιρούς για μεγάλα βρετανικά Μέσα, όπως το Channel 4, το BBC και το iTV.

Από την πλευρά του, ο τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε τουρκικά Μέσα, παραπονέθηκε ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τους κανόνες του πρωτοκόλλου, αφού υποτίθεται ότι δεν έχει δικαίωμα να βγάλει λόγο ούτε να απαντήσει στα λεγόμενα άλλου ηγέτη, ενώ είπε ότι κανένας δεν τον χειροκρότησε και ότι δεν θα πέσει στο επίπεδό του.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στο δείπνο των ηγετών: Θερμό επεισόδιο Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ο Ερντογάν μετέτρεψε σε ελληνοτουρκική αρένα τη Σύνοδο Κορυφής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter