Ένταση στο δείπνο των ηγετών: Θερμό επεισόδιο Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ένταση στο δείπνο των ηγετών: Θερμό επεισόδιο Μητσοτάκη – Ερντογάν
Φωτογραφία Αρχείου

Να έχουν ανάψει τα αίματα φαίνεται στο δείπνο των ηγετών της της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας καθώς ο τούρκος πρόεδρος και ο έλληνας πρωθυπουργός ήρθαν σε ευθεία αντιπαράθεση.

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο τούρκος πρόεδρος, οποίος κλείνοντας την παρέμβασή του εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον της Ελλάδας κατηγορώντας την πως ανεβάζει την ένταση στο Αιγαίο.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να του απαντήσει πως πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών εγκαλώντας των να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνόδου οι δύο ηγέτες δεν αντάλλαξαν όχι μόνο κουβέντα αλλά και χειραψία.

Ενώ όπως σημειώνει δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σε ερώτηση της ανταποκρίτριάς της, Μαρίας Ψαρά, για το τι πραγματικά εννοεί όταν λέει ότι «θα έρθουν βράδυ» ο πρόεδρος Ερντογάν απάντησε επί λέξει:

«Δεν μιλάμε μόνο για την Ελλάδα αλλά για οποιαδήποτε χώρα μας προκαλέσει ή μας επιτεθεί. Μπορεί όντως ένα βράδυ να έρθουμε και αυτό που καταλάβατε εσείς, το έχουν καταλάβει κι αυτοί».

Ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την ομιλία μου. Όλες οι πολιτικές της Ελλάδας βασίζονται σε ψέματα. Δεν υπάρχει ειλικρίνεια, και η πολιτική της βασίζεται στο ψέμα».

Διαβάστε επίσης: 

Με κορόνες για την Ρωσία, Κύπρο και καταγγελία Ερντογάν ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ

Μηταράκης: To γαρ πολύν της… προπαγάνδας, φέρνει παραφροσύνη (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter