Έντονο παρασκήνιο για τη θέση του Έλληνα Επίτροπου – «Βαριά» ονόματα στο τραπέζι

Έντονο παρασκήνιο για τη θέση του Έλληνα Επίτροπου – «Βαριά» ονόματα στο τραπέζι

Είμαστε 3,5 μήνες μακριά από τις ευρωεκλογές και το παρασκήνιο για την «μοιρασιά» των θέσεων που θα γίνουν μετεκλογικά, είναι πολύ έντονο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Τα σενάρια για τον Έλληνα Επίτροπο

Μετά τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να αποφασίσει ποιο πρόσωπο θα προταθεί για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ, με τις παρασκηνιακές συζητήσεις να έχουν πάρουν φωτιά. Τη συγκεκριμένη θέση την κατέχει από το 2019 ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος θα ήθελε να ανανεωθεί η θητεία του. Μάλιστα, ένα από τα θετικά για τον νυν Έλληνα Επίτροπο είναι, ότι έχει αποτύπωμα και ευρύ κύκλο εντός της ΕΕ. Όμως το «εκτόπισμα» του στην Ελλάδα είναι σχετικά ισχνό.

Η «ονοματολογία» και τα ενδεχόμενα σενάρια

Ένα άλλο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων για την θέση του Επίτροπου, είναι και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπτερίτης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει δηλώσει «ζωηρά» την διαθεσιμότητά του. Μάλιστα, στα πλεονεκτήματά του είναι ότι σαν υπουργός Εξωτερικών έχει εμπλουτίσει τις διασυνδέσεις τους εντός της ΕΕ

Μία άλλη περίπτωση που συζητιέται και στα «πολιτικά πηγαδάκια» είναι και αυτό του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος έχει στις αρμοδιότητές του, την εκπροσώπηση του πρωθυπουργού στην ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς. Υπενθυμίζεται ότι ήταν και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της κυβέρνησης με την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) την περίοδο 2012-2015.

Επίσης, στα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτά του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα, της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζεται πρόταση για άμεση εκλογή νέας ΚΕ και ΠΓ – Το διαψεύδει ο Στ. Κασσελάκης

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Απαράδεκτη συμπεριφορά Γεωργιάδη – Έκανε υποδείξεις στην έδρα

Νέο χαράτσι στην υγεία φέρνει ο Άδωνης – Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς ανά παραπεμπτικό

Δημοσιεύθηκε η πρώτη αναγγελία για γάμο μεταξύ γυναικών – Θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Αθηναίων (Video)

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο παλαιοχριστιανός: «Χάρη τους κάνω που δουλεύω ακόμα» (Video)

Σοβαρό επεισόδιο στη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ: Φρουρός του Άδωνη Γεωργιάδη επιτέθηκε σε δικηγόρο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter