Επανίδρυση του κόμματος επιθυμεί ο Κασσελάκης – Στόχος η ηγεμονία της Κεντροαριστεράς

Επανίδρυση του κόμματος επιθυμεί ο Κασσελάκης – Στόχος η ηγεμονία της Κεντροαριστεράς

Μεγαλεπήβολα σχέδια για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ έχει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως επιθυμεί να κάνει ριζικές αλλαγές στο κόμμα, ενώ χθες επεσήμανε πως στόχος του είναι και η «επανίδρυση».

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα και αυτό δεν είναι μόνο δική μου διαπίστωση, είναι κάτι που λαμβάνω από τα ίδια τα μέλη μας. Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρωτολογία του στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τους προβληματισμούς του για την παρούσα λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος στη συνέχεια δεσμεύθηκε για καταστατικό Συνέδριο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει το Φθινόπωρο:

«Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό Συνέδριο, το οποίο θα είναι Συνέδριο επανίδρυσης» είπε κατά λέξη.

Πηγές από τη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία τόνισαν πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να φτιάξει το κόμμα που θα ηγηθεί της Κεντροαριστεράς…

«Είμαι νέο-σοσιαλιστής»

Τη Δευτέρα το βράδυ, στην εκδήλωση του LSE στο Λονδίνο, ρωτήθηκε αν θα περιέγραφε τον εαυτό του ως «σοσιαλιστή».

«Νέο-σοσιαλιστή, ίσως» ήταν η απάντησή του και συμπλήρωσε: «Έναν σοσιαλιστή που αντιλαμβάνεται το σημερινό περιβάλλον και προσπαθεί να πετύχει κοινωνικούς στόχους. Ξέρετε, είχα μία περιφρόνηση νωρίτερα από το κόμμα μου διότι είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να δαιμονοποιούμε τη λέξη «κεφάλαιο». Υπάρχει και το κεφάλαιο (με πεζό το κ) που απλά κατά τη γνώμη μου είναι η μαθηματική διατύπωση του κόστους ενός αγαθού και πως αυτό διανέμεται στην κοινωνία δίκαια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε από το 3% στο 35% το 2015 όχι γιατί το 32% της χώρας άρχισε να μιλά για τον Μαρξ. Μεγάλωσε από το 3% στο 35% επειδή οι άνθρωποι ήθελαν μία αντισυστημική έξοδο από πενταετή λιτότητα» είπε στη συνέχεια, φανερώνοντας εν πολλοίς πως οραματίζεται το κόμμα…

Διαβάστε επίσης:

«Μπλόκο στα ψίχουλα Μητσοτάκη»: Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες – Αποχώρησαν από το Σύνταγμα (Photos)

Σοβαρό επεισόδιο στη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ: Φρουρός του Άδωνη Γεωργιάδη επιτέθηκε σε δικηγόρο

«Κόκκινη κάρτα» στις «ευρωπαϊκές γνώσεις» του Μητσοτάκη από τον Νίκο Φαραντούρη – Τι λέει για τις καταλήψεις (Video)

Πολάκης στη δική ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι παράνομες προσλήψεις ήταν ρουσφέτια του Γεωργιάδη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Επανεπιβεβαίωση στήριξης Κασσελάκη – Ένα μέλος ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter