Πολάκης στη δική ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι παράνομες προσλήψεις ήταν ρουσφέτια του Γεωργιάδη

Πολάκης στη δική ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι παράνομες προσλήψεις ήταν ρουσφέτια του Γεωργιάδη

«Καταπέλτης» ήταν κατά τη σημερινή του κατάθεση στη δίκη που διεξάγεται ενώπιον του Τριμελούς Έφετειου Κακουργημάτων με κατηγορούμενους την αποκαλούμενη και ως «παρέα» του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις 22 παράνομες προσλήψεις ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης ο οποίος ήταν αυτός που έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κλήθηκε από το Δικαστήριο να καταθέσει μετά από έγγραφο αίτημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών μέσω του δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη.

Ο Παύλος Πολάκης ήταν λάβρος στην κατάθεση του. Όπως ανέφερε «το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, καθώς λειτούργησε ως η offshore του Δημοσίου». Ενώ έκανε λόγο για «όργιο ρουσφέτολογικών διορισμών».

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν ΔΕ Διοικητικοί και τοποθετήθηκαν στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη. Δηλαδή βύσματα και ρουσφέτια» τόνισε ο κ. Πολάκης και συμπλήρωσε:

«Είναι μια καραμπινάτη υπόθεση απιστίας. Οι κατηγορούμενοι κινήθηκαν με εντολή του πολιτικού τους προϊστάμενου». 

Ο κ. Πολάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη διαδικασία που έγιναν οι συγκεκριμένες προσλήψεις λέγοντας ότι «δεν υπήρξε καμία νόμιμη διαδικασία προκήρυξης», ενώ υποστήριξε ότι «υπάρχουν πλαστογραφημένες αποφάσεις του 2008 για να δικαιολογήσουν τις προσλήψεις».

Μάλιστα ανέφερε ότι οι «προσληφθέντες δούλεψαν για τον κ. Γεωργιάδη και όχι για το δημόσιο συμφέρον».

«Όλοι αυτοί οι 22 προσλήφθηκαν από ΚΕΕΛΠΝΟ και τοποθετήθηκαν μετά ως διοικητικοί, στο γραφείο τύπου και άλλου στον κ. Γεωργιάδη. Τους διόρισε μέσω αυτού του μηχανισμού για να πάρουν μισθό και μετά τους διέθεσε στο γραφείο του ως διοικητικούς. Υπάρχουν χαρτιά που αποδεικνύουν ότι δεν πάτησαν ποτέ εκεί, στις δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ήταν μετακλητοί του κ Γεωργιάδη» είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, από τα βιογραφικά των 22 προσληφθέντων προκύπτει ότι η πλειοψηφία είναι στο στενό πυρήνα του Γεωργιάδη, είχαν εργαστεί σε εταιρίες που είχε, με την Ελληνική Αγωγή. «Θα έπρεπε να υπάρξει προκήρυξη, επιτροπή για κατάθεση προσόντων… μέσα υπήρχαν από μαθήματα αερόμπικ και ΔΕ. Έχουμε καραμπινάτη υπόθεση απιστίας κατά τη γνώμη μου. Όλοι κινήθηκαν από τον πολιτικό τους προϊστάμενο για τον οποίο έχει παραγραφεί η πράξη αλλιώς θα ήταν κι αυτός εδώ» υποστήριξε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε: «Θέλω να συνεκτιμήσετε ότι υπήρξε ένα όργιο ρουσφετολογίας».

Ο κ. Πολάκης σχολίασε επίσης το γεγονός ότι δεν παρίσταται η πλευρά του ΕΟΔΥ προς υποστήριξη της κατηγορίας παρά το γεγονός ότι είχε ληφθεί σχετική απόφαση όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr.

Διαβάστε επίσης: Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν παρίσταται στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις για να καλύψει τον Πουλή

«Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση που δεν παρίσταται σήμερα εδώ ως πολιτική αγωγή ο διάδοχος του ΚΕΕΛΠΝΟ (ΕΟΔΥ) για να απαιτήσει την επανόρθωση της ζημιάς που υπέστη από αυτό το πράγμα» υποστήριξε και επεσήμανε ότι ενώ διορίστηκε πληρεξούσιος δικηγόρος για αυτή τη δίκη, τρεις μέρες πριν ξεκινήσει η δίκη σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ελήφθη η απόφαση να μην υπάρξει υποστήριξη της κατηγορίας: «Αυτό δεν είναι λίγο προκλητικό στην κοινή λογική και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα; Δύο διοικήσεις του κεελπνο αποφάσισαν να παρασταθούν. Εδώ η νομικη υπηρεσία λέει ότι αν αθωωθούν θα μας κυνηγήσουν για αυτό να μην παρασταθούμε». 

Δείτε επίσης:

Σοβαρό επεισόδιο στη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ: Φρουρός του Άδωνη Γεωργιάδη επιτέθηκε σε δικηγόρο

Νέα επιχείρηση συγκάλυψης για την «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Πολάκης: Αίτημα να καταθέσει και στη δεύτερη δίκη της «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ» και τις παράνομες προσλήψεις

Νέο χαράτσι στην υγεία φέρνει ο Άδωνης – Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς ανά παραπεμπτικό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter