Επεισόδια στου Ρέντη: Μπάχαλο με τις δηλώσεις Οικονόμου για σύλληψη του «καθοδηγητή»

Επεισόδια στου Ρέντη: Μπάχαλο με τις δηλώσεις Οικονόμου για σύλληψη του «καθοδηγητή»

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει επικοινωνιακή διαχείριση των επεισοδίων στου Ρέντη, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να το… τερμάτισε προαναγγέλοντας συλλήψεις που αργότερα διαρροές από το περιβάλλον του διέψευσαν.

Νωρίτερα την Τρίτη ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή. Έχει κατονομαστεί από τον δράστη άνθρωπος, ο οποίος παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα -φωτοβολίδες, μολότοφ, ξύλα, πέτρες- τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου».

«Το λέω για να αναδείξω την οργάνωση, την ιεραρχία, το σχέδιο αυτών δολοφονικών ομάδων» είπε για να δείξει ότι το υπουργείο στο οποίο προϊσταται ασχολείται σοβαρά με το θέμα και έχει αποτελέσματα.

Ωστόσο, δεν προκύπτει να έχει κατονομαστεί ο ύποπτος, που περιέγραψε. Από το περιβάλλον του υπουργού, σύμφωνα με ρεπορτάζ που έχουν ήδη δημοσιευτεί, διευκρινίζουν ότι οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν… εν τη ρύμη του λόγου και οι αστυνομικές έρευνες για τους εντολείς και ηθικούς αυτουργούς των επιτιθέμενων συνεχίζονται βάσει πληροφοριών, που εξετάζονται.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια στου Ρέντη: Ισχυρισμοί Οικονόμου πως κατονομάστηκε το άτομο που έδωσε τις φωτοβολίδες – Έρχονται νέες συλλήψεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης ισχυρίστηκε ότι η επίσκεψη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έγινε επειδή  «δώσαμε στοιχεία, που έχουν να κάνουν με αυτό που όλοι βλέπουν και διαβάζουν, όπως βιαιοπραγίες εναντίων διαιτητών, δημοσιογράφων και αθλητικών» και ότι «δόθηκαν ονόματα που σχετίζονται με την αθλητική παραβατικότητα και τη βία» κάτω από την οποία «βρίσκεται άλλης μορφής παραβατικότητα, όπως ναρκωτικά και κλοπές».

Τα μεγάλα ερωτήματα είναι, αφού είχαν αυτά τα στοιχεία γιατί δεν τα αξιοποίησαν; Υπήρχαν υποθέσεις ανοιχτές που δεν πήγαιναν στον εισαγγελέα; Τα μέτρα που αναγγέλθηκαν το καλοκαίρι γιατί δεν προχώρησαν;

Διαβάστε επίσης: Ρέντης: Ψάχνουν χούλιγκαν που… τους ήξεραν – Πώς φτιάχνονται οι «στρατιώτες» της οπαδικής βίας (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter