Έπεσαν οι μάσκες στη Βουλή: Απέρριψε την Προανακριτική ο Βορίδης – «Είστε δυστύχημα Δημοκρατίας» απάντησε ο Φάμελλος (Video)

Έπεσαν οι μάσκες στη Βουλή: Απέρριψε την Προανακριτική ο Βορίδης – «Είστε δυστύχημα Δημοκρατίας» απάντησε ο Φάμελλος (Video)

Ένα αποκαλυπτικό πινγκ – πονγκ μεταξύ Μάκη Βορίδη, Σωκράτη Φάμελλου και Νίκου Ανδρουλάκη εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον αντ΄ αυτού του πρωθυπουργού να ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ δεν προτίθεται να συναινέσει στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής επί τη βάσει της έρευνας της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 στα τρένα και τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να του θυμίζει το… τσεκουράτο παρελθόν του, τις υποκλοπές και να καταλήγει αποκαλώντας τον «δυστύχημα δημοκρατίας».

Δείτε επίσης: Φάμελλος για το έγκλημα των Τεμπών: «Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» 

Απαντώντας στις αιτιάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη συκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής, ο υπουργός Επικρατείας απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες το ενδεχόμενο η συμπολίτευση να υπερψηφίσει τη συγκρότηση τέτοιου είδους Επιτροπής, ενώ κατηγόρησε τους πολιτικού του αντιπάλους για τακτικισμό. «Δεν ήξερα ότι τελούνται και αποδίδονται αδικήματα για ανθρωποκτονίες μέσω οικονομικών εγκλημάτων» είπε με ακροδεξιό κυνισμό.

Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε πως ο Μ. Βορίδης «εκτός από σκιώδης πρωθυπουργός, παίζει και τον ρόλο του δικαστή». «Έχει αποφασίσει τι θα γίνει και για την Εξεταστική. Είστε δυστύχημα δημοκρατίας κ. βορίδη, έχετε και παρελθόν, δεν μας φτάνει που παρακολουθείτε τους πάντες, αποφασίζετε για τη δικαιοσύνη πριν αποφασίσει η δικαιοσύνη», ήταν η σκληρή απάντηση του προς τον υπουργό, καλώντας παράλληλα τον κ. Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει αν συναινεί με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πιο διευρυμένη έρευνα σε σχέση με την Προανακριτική για τη σύμβαση 717.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε αποκαλυπτική την τοποθέτηση του Μ. Βορίδη αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης προκειμένου να μην ερευνηθεί τίποτα. Κάλεσε δε τον κ. Κουτσούμπα να αποσύρει την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, λέγοντας χαρακτηριστικά προς τα έδρανα των βουλευτών του ΚΚΕ «σας εκμεταλλεύονται», ενώ απέρριψε εμμέσως πλην σαφώς το σενάριο να υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter