Έπιασε… δουλειά ο Μπαλάσκας – Δικαιολογεί τους αστυνομικούς στο Πέραμα

Έπιασε… δουλειά ο Μπαλάσκας – Δικαιολογεί τους αστυνομικούς στο Πέραμα

Ξεκίνησε και πάλι το… πλυντήριο του αποπεμφθέντα συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρου Μπαλάσκα, αυτή τη φορά όμως δεν έδωσε οδηγίες για το πως θα μπορούσε να γλιτώσει ένας δολοφόνος, έδωσε όμως «συγχωροχάρτι» στους αστυνομικούς οι οποίοι την Παρασκευή πυροβόλησαν εν ψυχρώ μετά από καταδίωξη τον 20χρονο οδηγό κλεμμένου αυτοκινήτου στο Πέραμα.

«Ο αστυνομικός είναι εκπαιδευμένος και κρίνει μόνος του πότε πρέπει να πυροβολήσει» είπε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο πρώην συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, ενώ μάλιστα, απαντώντας στο γιατί δεν πυροβόλησαν οι αστυνομικοί στα λάστιχα του οχήματος, ο ίδιος είπε ότι «Εκείνα τα δευτερόλεπτα είναι πολύ σημαντικά γιατί λειτουργεί το ένστικτο και η εκπαίδευση για τους αστυνομικούς. Είχαν εμπλακεί δύο ομάδες αστυνομικών σε αυτή την καταδίωξη».

Παράλληλα, ο κ. Μπαλάσκας φαίνεται πως αμφισβητεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του Documento τις οποίες επιβεβαιώνει και η Καθημερινή, έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη.  «Το να λέει το κέντρο “μη συνεχίζετε την καταδίωξη” δεν το έχω ακούσει ποτέ» ανέφερε στο MEGA, και συνέχισε «Κάποιοι έκριναν ότι δεν πρέπει να γίνει η καταδίωξη για να μην κινδυνεύσει κόσμος. Δεν υπάρχει καταδίωξη χωρίς να κινδυνεύσει κόσμος. Το αν ακούστηκε από το κέντρο είναι υπό διερεύνηση και θα φανεί».

Για τον κ. Μπαλάσκα, οι αστυνομικοί είναι υπεράνω όλων, ακόμα και εάν εμπλέκονται σε φονική καταδίωξη, αναφέροντας μάλιστα ανερυθρίαστα ότι οι αστυνομικοί είναι οικογενειάρχες και δεν θα έπρεπε να κρατούνται, διότι δεν είναι ύποπτοι φυγής (να θυμίσουμε εδώ στον κ. Μπαλάσκα ότι «οικογενειάρχης» ήταν και ο συζυγοκτόνος στα Γλυκά Νερά). Συγκεκριμένα είπε: «Δε γνωρίζω γιατί κρατούνται οι αστυνομικοί. Κρατούνται προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Κανονικά κρατείται κάποιος όταν είναι ύποπτος φυγής, όπως ξέρω εγώ. Αυτοί είναι οικογενειάρχες αστυνομικοί. Αλλά νομίζω ότι προβλέπει ο νόμος την κράτησή τους με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Στην προκειμένη περίπτωση ενδεχομένως να υπήρξε αυτό και για αυτό να κρατούνται οι αστυνομικοί», συνέχισε. «Είναι κρατούμενοι οι αστυνομικοί και θα πάνε την Τετάρτη στον ανακριτή. Κάθε αστυνομικός είναι οικογενειάρχης, φεύγει από το σπίτι του. Δεν είναι ύποπτος φυγής. Κρατάνε τα παιδιά μέσα στη ΓΑΔΑ σα να είναι κακούργοι. Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η κράτησή τους», τόνισε.

Μάλιστα, συνεχίζοντας τα … «εκπαιδευτικά μαθήματα» μας ενημέρωσε για το πότε θα πρέπει να πυροβολεί ένας αστυνομικός, δικαιολογώντας ουσιαστικά την πράξη των αστυνομικών.

«Πρέπει να πυροβολήσεις τον αστυνομικό, να μην τον πετύχεις ή να τον τραυματίσεις, για να ανταποδώσει ο αστυνομικός τον πυροβολισμό. Εκτός αν ο αστυνομικός κάνει βολές ακινητοποίησης για να προλάβει τραυματισμό ή θάνατο. Ρωτάνε πολλοί γιατί πυροβόλησαν αφού δεν είχαν όπλο. Πρώτον οι αστυνομικοί δεν ήξεραν ότι οι καταδιωκόμενοι δεν είχαν όπλο, και δεύτερον όταν έβαλε όπισθεν για να πέσει πάνω στους αστυνομικούς ο οδηγός, καταλαβαίνετε ότι είτε είχε είτε δεν είχε όπλο, ο αστυνομικός κάνει χρήση του όπλου», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας αναφορικά με το πότε ένας αστυνομικός μπορεί να κάνει χρήση του όπλου του.

Παράλληλα, μας έκανε γνωστό ότι όποιον και να είχαν απέναντι τους (σ.σ οι αστυνομικοί) θα πυροβολούσαν καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι όταν κυνηγάς στις 2 η ώρα κάποιον με 180 χιλιόμετρα, δεν ξέρεις ποιον έχεις απέναντί σου. Αν ήταν Ρομά, αν ήταν Έλληνας, ή κάτι άλλο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι κινήθηκαν κατά του Ρομά, καθώς δε γνώριζαν καν ότι ο οδηγός ήταν Ρομά. Ιδιαίτερα η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. είναι κάποια παιδιά που παίρνουν 800 ευρώ και βγαίνουν από το σπίτι τους και είναι με το ένα πόδι στον τάφο».

Αξίζει να θυμίσουμε τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, όταν ο ίδιος αναφερόμενος στον 32χρονο πιλότο και καθ’ ομολογίαν δράστη της στυγερής δολοφονίας, ανέφερε: «Είναι βλάκας. Εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στον θυμό του, δηλαδή αν τα έχασε και τρελάθηκε, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή. Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά χωρίς να το θέλει εκείνη τη στιγμή και υπάρχει πρώην έντιμος βίος. Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή. Είναι ένα νέο παιδί η ζωή του καταστράφηκε».

Υπενθυμίζεται ότι το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας είχε τότε διατάξει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα σχετικά με την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχουμε κάποια ενημέρωση, όπως άλλωστε συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις που αφορούν ΕΔΕ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter