Επικίνδυνη υβριδική κυβέρνηση

Επικίνδυνη υβριδική κυβέρνηση

Το άλλο με τον Τοτό και την «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» το έχετε ακούσει; Ξεχάστε το, ο Κυριάκος το βρήκε πολύ… κρύο για τα γούστα του και αποφάσισε να δείξει σε όλους τι εστί «διεθνές κύρος» με το δόγμα «η Ελλάδα αποτελεί τον προμαχώνα της Δύσης» (όχι όλης, συγκεκριμένα των ΗΠΑ, αν και κάνει κάποια θελήματα – εργολαβίες και σε Γάλλους και Γερμανούς).

Φυσικά δεν είναι ανέκδοτο αλλά το νέο status της εξωτερικής μας πολιτικής, το οποίο αντί για γέλιο βγάζει κλάμα.

Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη όταν η εξωτερική πολιτική (επιστροφή στο «δόγμα Παπάγου») στηρίζεται στη θέση της χώρας μας –όπως την εξέφρασε ο πρωθυπουργός– ότι είναι ο «προβλέψιμος και δεδομένος» σύμμαχος των Αμερικανών, ιδιαίτερα όταν σε επίρρωση των λόγων του παραχωρήθηκαν άνευ ανταλλαγμάτων και επ’ αόριστον το στρατόπεδο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στη Θράκη.

Παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την «υψηλή προστασία» των Αμερικανών, η Τουρκία προέβη σε πρωτοφανή παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου φτάνοντας μόλις 2,5 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη, για να ακούσουμε τους παραχωρησιούχους (ΗΠΑ) να μην καταδικάζουν καν την ενέργεια και αντίθετα να μας καλούν σε «συντονισμό και συνομιλίες για τη διαφορά στον εναέριο χώρο».

Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη όταν η εξωτερική πολιτική (επιστροφή στο «δόγμα Παπάγου») δημιουργεί συνθήκες εμπλοκής σε πόλεμο, τον οποίο διεξάγουν άλλοι για συμφέροντα τρίτων και η χώρα μας αντί για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία στέλνει πολεμικό εξοπλισμό.

Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη όταν η ελληνική κυβέρνηση στέλνει καλάσνικοφ που κατασχέθηκαν (20.000 τυφέκια) το 2013 από πλοίο που πιάστηκε ενώ κατευθυνόταν στη Λιβύη.

Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη όταν μάθαμε από τον Ρώσο πρέσβη Αντρέι Μάσλοφ (όχι από την ελληνική κυβέρνηση) ότι δεν στείλαμε μόνο καλάσνικοφ αλλά και αντιαρματικούς πυραύλους.

Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη όταν μάθαμε από τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας Λόιντ Οστιν (όχι από τον Ελληνα υπουργό Αμυνας) ότι η Ελλάδα θα στείλει και άλλα βαριά όπλα, αντιαρματικά και αντιαεροπορικά, στην Ουκρανία.

Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη όταν μάθαμε από τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς (όχι από τον Ελληνα πρωθυπουργό) ότι η Ελλάδα στέλνει τανκς στην Ουκρανία (τα σοβιετικά BMP) από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία κατόπιν θα αντικαταστήσει με αντίστοιχα γερμανικά εξοπλιστικά συστήματα.

Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη όταν μάθαμε από «κύκλους του υπουργείου Αμυνας» για πιθανές υβριδικές απειλές της Τουρκίας εντός του καλοκαιριού και σχέδιο εσωτερικής αποσταθεροποίησης, αλλά μετά μάθαμε από «άλλους κύκλους του υπουργείου Αμυνας» (που διέψευσαν τους πρώτους «κύκλους») για σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μάθαμε –έστω και αργά– όλοι, και οι πλέον δύσπιστοι, ότι η παρούσα κυβέρνηση πάσχει από υψηλό έλλειμμα σοβαρότητας, οξύ πλεόνασμα τυχοδιωκτισμού, ακραίες τιμές αριβισμού και διάσπαρτες κακοήθεις εστίες επικινδυνότητας.

Ανίατος περίπτωση, μη αναστρέψιμος κατάσταση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter