Επιλεκτική εισαγγελική παρέμβαση κατά Πολάκη

Επιλεκτική εισαγγελική παρέμβαση κατά Πολάκη

Επιλεκτική εισαγγελική παρέμβαση από τη Δικαιοσύνη με αφορμή τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Παύλου Πολάκη, την ώρα που όταν άλλοι απειλούσαν ότι θα γδάρουν εισαγγελείς, δεν κουνήθηκε φύλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραγγελία του κ. Ελευθεριάνου αφορά εκτός της ανάρτησης του κ. Πολάκη για τον οποίο η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή, και σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο από άλλους χρήστες.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, με παρέμβασή του ζητά από την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης, Αγγελική Τριανταφύλλου, να πραγματοποιήσει προκαταρκτική έρευνα για το αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η ανάρτηση αφορά ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, δικαστές που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά και δημοσιογράφους και τραπεζίτες.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε ανακοίνωση-αντίδραση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την ΕΣΗΕΑ με αφορμή αυτή την ενέργεια.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση για τις αναρτήσεις Πολάκη τονίζοντας ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί «βαθύτατο πλήγμα για το Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας», ζητώντας παράλληλα την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας.

Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Ανεπίτρεπτη και αδιανόητη χαρακτηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και αξιωματούχων από τον Βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παύλο Πολάκη μέσω ανάρτησης του στα SOCIAL MEDIA. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την στάση τού κ. Πολάκη ο οποίος για πολλοστή φορά επιλέγει την στρατηγική της έντασης δηλητηριάζοντας τον δημόσιο λόγο με αλαζονεία και απειλές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter