Επιλεκτική ευαισθησία και… Δημοκρατία

Επιλεκτική ευαισθησία και… Δημοκρατία

Το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε άλλη μία τραμπούκικη επίθεση κατά δημοσιογράφου, με θύμα τον Γιώργο Παπαχρήστο. Ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης των Νέων βρισκόταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ παρακολουθώντας την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Μπράγκα, όταν δέχθηκε επίθεση συνοδευόμενη από απειλές από επιχειρηματία ο οποίος συνοδευόταν από δύο μπράβους.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στο ΟΑΚΑ

Το πρωί της Τετάρτης, η ΝΔ καταδίκασε -και ορθά έπραξε, όταν πρόκειται για την καταδίκη επιθέσεων κατά των δημοσιογράφων και εν συνεπεία κατά της ελευθερίας του Τύπου- τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη να επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η «ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν». Δήλωση για το περιστατικό έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας. «Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μας βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento δέχθηκε τραμπούκικη επίθεση ενώπιον της οικογένειάς του και της 8χρονης κόρης του. Την τραμπούκικη ενέργεια έσπευσαν να καταδικάσουν πολιτικά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, η ΕΣΗΕΑ, διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις και οργανώσεις για την προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Αντίθετα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επέλεξαν τη σιωπή και εξακολουθούν να μην έχουν γράψει ούτε λέξη για την τραμπούκικη επίθεση κατά Βαξεβάνη. Τα δύο κόμματα, που ορθά καταδίκασαν ανοιχτά την επίθεση κατά του Γιώργου Παπαχρήστου, χρησιμοποιώντας μάλιστα στις ανακοινώσεις τους αναφορές για τη σημασία της προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου, τηρούν σιγή ασυρμάτου για τον Κώστα Βαξεβάνη.

Διαβάστε επίσης: Τραμπούκικη επίθεση εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη – Τραυματίστηκε σοβαρά συγγενικό του πρόσωπο

Εύλογα, από τη στάση των δύο κομμάτων προκύπτει η εξής απορία. Άραγε είναι επιλεκτική η ευαισθησία για τα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter