Επιμένει ο Σούνακ: Στόχος του κ. Μητσοτάκη ήταν να κάνει φιγούρα – Αθετήθηκαν δεσμεύσεις (Video)

Επιμένει ο Σούνακ: Στόχος του κ. Μητσοτάκη ήταν να κάνει φιγούρα – Αθετήθηκαν δεσμεύσεις (Video)

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ -όπως γράφει το BBC- υπερασπίστηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου την απόφασή του να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απαντώντας στη Βουλή στον ηγέτη των Εργατικών Σερ Κιρ Στάρμερ.

Όπως είπε ο Ρίσι Σούνακ είχε καταστεί σαφές ότι η συνάντηση «δεν ήταν για να συζητήσουμε ουσιαστικά θέματα για το μέλλον», αλλά «μάλλον για να κάνει φιγούρα» (αγγλικά: rather to grandstand).

Αρχικά ο Σερ Κιρ Στάρμερ -ο οποίος είχε συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα – δήλωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι «ένα συνάδελφο μέλος του ΝΑΤΟ, ένας οικονομικός σύμμαχος, ένας από τους σημαντικότερους εταίρους μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης».

Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει τη συνάντηση μαζί του για να «συζητήσει αυτά τα σοβαρά ζητήματα», ο πρωθυπουργός «προσπάθησε να τον ταπεινώσει και την ακύρωσε την τελευταία στιγμή».

Και ρώτησε: «Γιατί τέτοια μικροπολιτική;»

Τι απάντησε ο Ρίσι Σούνακ

«Σίγουρα, είμαστε πάντα ευτυχείς να συζητάμε σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφάλειάς μας» απάντησε ο βρετανός πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Αλλά όταν ήταν σαφές ότι ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά θέματα για το μέλλον, αλλά μάλλον για να κάνει φιγούρα και να αναμοχλεύσει θέματα του παρελθόντος, ήταν ακατάλληλο.

Επιπλέον … όταν έγιναν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για το θέμα αυτό σε αυτή τη χώρα και στη συνέχεια αθετήθηκαν, μπορεί να του φαίνεται ξένο, αλλά η άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις τηρούν».

Όπως αναφέρει το BBC, η Downing Srteet ισχυρίστηκε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πίεζε δημοσίως για την επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, αλλά ο Έλληνας ηγέτης συζήτησε το θέμα με τη Laura Kuenssberg του BBC την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης:

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για γλυπτά Παρθενώνα: Δεν μπορείς να τα δανείσεις στον ιδιοκτήτη τους

Nοσοκομείο Έλενα: Πλήρης διάλυση, χωρίς θέρμανση τα νεογνά, αλλά η διοίκηση θέλει κινηματογραφικές παραγωγές

Κύρτσος: Τα τρία λάθη του Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Γλυπτά Παρθενώνα: Ερωτήματα για τη θέση του Βρετανικού Μουσείου περί «εποικοδομητικών συζητήσεων»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter