Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άμεσες εκλογές με επιτήρηση – «Υπάρχει θέμα διαφάνειας» λέει η Β. Κεχαγιά

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άμεσες εκλογές με επιτήρηση – «Υπάρχει θέμα διαφάνειας» λέει η Β. Κεχαγιά

«Ο κ. Κασσελάκης έχει ζητήσει εκλογές, αυτό το αίτημα δεν αποσύρεται, θα είναι πάντα και διαρκώς στο τραπέζι» τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ζητάμε διπλές εκλογές, γιατί θεωρούμε ότι μια σειρά θεμάτων, τα οποία εμείς χαρακτηρίζουμε σκάνδαλα, επιβάλλουν στην κυβέρνηση, αλλά και σε όλα τα πολιτικά κόμματα, να μπουν ξανά στο “ζύγι”. Η κυβέρνηση επαίρεται για το 41%. Εμείς θεωρούμε, βλέποντας και τις δημοσκοπήσεις, ότι έχει μεγάλη πτώση και κάμψη και θέλουμε να απαντήσει σε όλα αυτά τα ζητήματα ο ελληνικός λαός». 

Αυξημένη παρατήρηση από το εξωτερικό

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε την πρόταση του κόμματος για αυξημένη παρατήρηση των εκλογικών διαδικασιών από το εξωτερικό, δίνοντας έμφαση στο σκάνδαλο με την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των ομογενών:

«Το θέμα με τα e-mails είναι πάρα πολύ σοβαρό. Η κυβέρνηση, δια του υπουργείου των Εσωτερικών, διοχέτευε στοιχεία Ελλήνων του εξωτερικού στη ΝΔ και η ΝΔ, ως κόμμα, τα διοχέτευε σε ευρωβουλευτές και δεν ξέρουμε που αλλού. Όταν διαχειρίζεσαι προσωπικά δεδομένα ψηφοφόρων ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες ακόμη και για καθοδήγηση, να δείξεις την κατεύθυνση, έχετε ακούσει για τα cambridge analytica. Το βάζουμε αυτό πάνω στο τραπέζι. Μπορεί να συμβαίνει και με εκλογείς που ψηφίζουν στην Ελλάδα αυτό. Να έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία».

Η Βούλα Κεχαγιά συνέχισε την κριτική της προς την κυβέρνηση:

«Έχει συνηθίσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα ως απλούς παρατηρητές, οι οποίοι δεν ομιλούν. Τους κοτσάρει και κάποιους χαρακτηρισμούς, ότι είναι “ψεκασμένοι”, συνωμοσιολόγοι και λαϊκιστές. Αυτά έχουν τελειώσει. Εμείς λέμε ότι υπάρχει θέμα διαφάνειας του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών. Χρειαζόμαστε μια αυξημένη παρατήρηση από το εξωτερικό, όπως είθισται, ούτως ή άλλως. Ήρθε και ο ΟΑΣΕ το 2023. Το ξέρετε ότι συνέταξε μια έκθεση η οποία εντοπίζει πάρα πολλά κενά;».

«Να σας θυμίσω κάτι κ. Οικονόμου; Γιατί έχουμε κοντή μνήμη εδώ στη χώρα μας. Θυμάστε που το 2019, πριν γίνουν οι ευρωεκλογές και ακολούθως οι εθνικές εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης σήκωνε το δάχτυλο και εγκαλούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη βάση ενός δημοσιεύματος, λέγοντας να μη τολμήσει να αλλάξει την εταιρεία, η οποία έχει την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών, την SingularLogic; Βάσει ενός δημοσιεύματος το οποίο δεν ίσχυε. Και έλεγε ότι θα υπάρξει νοθεία των εκλογών; Γιατί τότε δεν είδα κανέναν να ξεσηκώνεται; Που εμείς δεν λέμε τη λέξη νοθεία. Επειδή κάποιος υπονόησε στα γραφόμενά του ότι μπορεί να αλλάξει η εταιρεία που διαχρονικά διεξάγει τις εκλογές. Διαψεύστηκε; Μίλησε τότε για απόπειρα νοθείας και κράδαινε χαρτιά και εκστόμιζε απειλές προς την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ότι αν τολμήσει να διώξει την SingularLogic, που δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση, θα υπάρξει νοθεία στις εκλογές…».

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης: Ιδού το κατηγορητήριο για τον Καραμανλή – Θα συνεχίσει τη συγκάλυψη ο Μητσοτάκης; (Video)

Στέφανος Κασσελάκης: Απολύθηκε και ετοιμάζει το φύλλο πορείας του Μητσοτάκη

Τέμπη: Κρατώντας το Documento ζητούν παραίτηση Φλωρίδη – “Ανεπαρκής για απόδοση δικαιοσύνης”

Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι έτοιμος να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας» (video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter