Στέφανος Κασσελάκης: Απολύθηκε και ετοιμάζει το φύλλο πορείας του Μητσοτάκη

Στέφανος Κασσελάκης: Απολύθηκε και ετοιμάζει το φύλλο πορείας του Μητσοτάκη
EUROKINISSI

Αμεση παραίτηση Μητσοτάκη και προκήρυξη εκλογών ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την αποκάλυψη ότι από το Μαξίμου επιχειρήθηκαν η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών μέσω των μονταρισμένων συνομιλιών, τις οποίες επικαλέστηκε και ο πρωθυπουργός.

«Του προτείνω έξοδο με αξιοπρέπεια […] Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πανέτοιμος, και μάλιστα με την καλύτερη οικονομική και φορολογική δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί τις τελευταίες δεκαετίες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο του στην «ΕφΣυν», ανεβάζοντας τα πολιτικά ντεσιμπέλ σε μια περίοδο που γίνεται φανερή η δημοσκοπική φθορά της κυβέρνησης.

Ανεβάζουν τους τόνους

Η επίθεση στην κυβέρνηση θα συνεχιστεί σε όλα τα μέτωπα. Θεωρείται δεδομένο ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν προτεραιότητα την αποκάλυψη της αλήθειας για τα Τέμπη, ενώ θα επιμείνουν στην καταβαράθρωση του κράτους δικαίου από τη «γαλάζια» παράταξη. Και γι’ αυτό τον λόγο ζητούν οι εκλογές να διεξαχθούν με διεθνείς παρατηρητές. Αυτοί πρέπει «να ενημερωθούν εκ των προτέρων ότι έχει γίνει εξαγωγή στοιχείων των εκλογέων και χρήση τους από το κόμμα που ήταν στην κυβέρνηση» είπε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Παππάς, ενώ ο Στέφ. Κασσελάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εγγυηθεί ότι δεν έχουν διαρρεύσει για παράνομη χρήση προσωπικά δεδομένα των εν Ελλάδι ψηφοφόρων.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η κυβέρνηση βγαίνει πολλαπλώς τραυματισμένη από την τριήμερη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας και τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα κορυφαία «γαλάζια» στελέχη χάνουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Οι επόμενες κινήσεις

Την Παρασκευή τελείωσε ουσιαστικά η στρατιωτική θητεία του Στέφ. Κασσελάκη μετά την ορκωμοσία του στο Κέντρο Εκπαίδευσης στη Θήβα. Από εδώ και στο εξής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρωθεί στην προεκλογική καμπάνια για τις ευρωεκλογές.

Την Τρίτη θα δώσει συνέντευξη στον Σκάι, ενώ θα μιλήσει και στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa». Στη συνέχεια θα ξεκινήσει τις περιοδείες του. Πρώτος σταθμός η Κρήτη, όπου θα μιλήσει με πολίτες και φορείς του νησιού.

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν και οι επισκέψεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος –μεταξύ αυτών και ο Στέφ. Κασσελάκης– σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα. Στόχος είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εκείνων που εργάζονται σε αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται από την πρώτη στιγμή στη ΝΔ με αφορμή τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, ενώ τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει και ο υπουργός Αδωνης Γεωργιάδης.

«Η υγεία δεν είναι εμπορικό προϊόν. Είναι σύμφωνα και με το σύνταγμά μας δημόσιο κοινωνικό αγαθό και η πολιτεία είναι επιφορτισμένη με την υποχρέωση να παρέχει δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όσους το έχουν ανάγκη» τονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης Ανδρέας Παναγιωτόπουλος με αφορμή τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία μειώνονται.

Στο πλευρό της κοινωνίας

Με αφορμή την έρευνα της Εurostat που αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης όσον αφορά την αγοραστική δύναμη, από την αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο για «ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη» και κατηγορούν τον πρωθυπουργό πως σε μια χώρα που οι πολίτες της δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα εκείνος «χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πηγαίνει διακοπές με τους φίλους του και μοιράζει αφειδώς χρήμα για προσωπική προβολή και επικοινωνιακά παιχνίδια».

Οπως μας λένε κορυφαία στελέχη του κόμματος, στόχος είναι να αποδείξουν ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση, η οποία είναι απαραίτητη για την κοινωνία. «Εχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε τον κατήφορο» τονίζουν εμφατικά. Στην ατζέντα κυρίαρχη θέση έχουν και τα εργασιακά. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και της Sonoco, την ώρα που ζητά αύξηση του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 900 ευρώ, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και γενναία αύξηση του μέσου μισθού.

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Κρατώντας το Documento ζητούν παραίτηση Φλωρίδη – “Ανεπαρκής για απόδοση δικαιοσύνης”

Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι έτοιμος να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας» (video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter