Κέρκυρα: Ύψωσε την Παλαιστινιακή μαντήλα μαζί με την ελληνική σημαία μπροστά στον Δένδια και χειροκροτήθηκε (Video)

Κέρκυρα: Ύψωσε την Παλαιστινιακή μαντήλα μαζί με την ελληνική σημαία μπροστά στον Δένδια και χειροκροτήθηκε (Video)

Μπροστά στους επισήμους και στον Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια ύψωσε με το χέρι του την παλαιστινιακή μαντήλα ο επικεφαλής του τμήματος χορευτών Κέρκυρας, ενώ ταυτόχρονα με το άλλο χέρι κρατούσε την ελληνική σημαία στην παρέλαση που διοργανώθηκε για τα 160 χρόνια από την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, που εξασφάλισε το Documentonews και το Κουτί της Πανδώρας, ο επικεφαλής ενός από τους πρώτους σχηματισμούς που συμμετείχαν στην παρέλαση κράτησε ψηλά την λεγόμενη Κεφίγια (keffiyeh) που αποτελεί σύμβολο της αντίστασης ενός ολόκληρου λαού για δεκαετίες. Μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο η κίνηση αυτή καλωσορίστηκε με χειροκροτήματα από τον απλό κόσμο που παρευρισκόταν πέριξ της παρέλασης.

Ταυτόχρονα, βρισκόταν σε εξέλιξη κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και εναντίωσης στην ελληνική εμπλοκή που διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Παρά την έντονη αστυνομική παρουσία οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κανονικά και φώναξαν μεταξύ άλλων τα συνθήματα: «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά» και «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά»

Υπενθυμίζεται ότι Στο παρελθόν μεγάλο μέρος των ανθρώπων που αντιστέκονταν ενάντια στην Βρετανική Αυτοκρατορία φορούσαν την μαντήλα για να μην μπορούν οι διώκτες τους να δουν τα χαρακτηριστικά τους και να τους ταυτοποιήσουν. Στη συνέχεια ξεκίνησαν να φορούν τη συγκεκριμένη μαντήλα και οι απλοί κάτοικοι για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αντάρτες και για να μην μπορούν οι διώκτες να ξεχωρίσουν ποιος συμμετέχει στο αντάρτικο. Στη συνέχεια η μαντήλα συνδέθηκε με την υπόθεση της Παλαιστίνης ακόμα περισσότερο λόγω του ότι την φορούσε στις δημόσιες εκδηλώσεις και συναντήσεις ο ιστορικός ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ.

Δείτε επίσης:

O πιλότος με όνομα… Eli Kopter και η viral θεωρία συνωμοσίας για τον θάνατο του Ραϊσί (Photos-Video)

Νίκαια: Ήταν διακοπές και έβλεπε online να του κλέβουν το σπίτι (Video)

Ναυάγιο στην Πύλο: Ελεύθεροι οι εννέα κατηγορούμενοι – Η απόφαση του δικαστηρίου

Κασσελάκης για Άδωνη: Ευχαριστώ που με χαρακτήρισε «μάπα» – Θυμίζει σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο Μητσοτάκης

ΔΠΔ- Καρίμ Χαν σε Κριστιάν Αμανπούρ (CNN): Κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο (Video)

«Κίνδυνοι από την Τεχνητή Νοημοσύνη» επισημαίνουν κορυφαίοι επιστήμονες

Τζούλιαν Ασάνζ: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας καλεί να τερματιστεί η φυλάκιση του ιδρυτή του Wikileaks

 

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter