Επιμένει ο Χατζηδάκης: «Δεν μειώνουμε το ΦΠΑ στα τρόφιμα, γιατί δεν θέλουμε να ενθαρρύνουμε την κατανάλωση»

Επιμένει ο Χατζηδάκης: «Δεν μειώνουμε το ΦΠΑ στα τρόφιμα, γιατί δεν θέλουμε να ενθαρρύνουμε την κατανάλωση»

Τη στιγμή που πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά αναστενάζουν, καθώς δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα, ο Κωστής Χατζηδάκης, επιμένει στη γραμμή της μη μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα, διότι όπως λέει σε συνέντευξή του στο Mega «εισπράττουμε λεφτά, τα οποία στη συνέχεια τα διαθέτουμε για μισθούς συντάξεις κτλ. Εάν τα χάσουμε αυτά τα λεφτά, τότε αυτοί που μας βλέπουν, θα λένε γιατί δεν πληρώθηκαν τα λεφτά οι δημόσιοι υπάλληλοι και γιατί δεν πήραν οι συνταξιούχοι τις συντάξεις τους». Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σημείωσε ότι» δεν θέλουμε να ενθαρρύνουμε την κατανάλωση γενικά. Το φΠΑ γενικά είναι φόρος στην κατανάλωση. Εμείς θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις και την παραγωγή».

Δείτε επίσης: «Όχι» στη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, λέει ο Χατζηδάκης – «Δεν θέλουν να χτυπήσουν την ακρίβεια», απαντά ο Νίκος Παππάς

Επικαλέστηκε τον τρόπο χρεοκοπίας του 2010

Μάλιστα, σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν στα μνημόνια και ότι σήμερα είναι διαφορετική συγκυρία, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε ότι «δεν έχει να κάνει με τα μνημόνια, έχει να κάνει με τη σοβαρή εκτέλεση του προϋπολογισμού. Εάν υπάρξει σοβαρή τρύπα, όπως αυτή που υπήρξε και μετά φτάσαμε, εκεί που φτάσαμε το 2010,11, 12, θυμάστε τι είχε γίνει στη χώρα. Εγώ θέλω να είμαι υπουργός μίας κυβέρνησης σοβαρής, αποτελεσματικής, που κάνει τη δουλειά της, ανεξαρτήτως των σειρήνων του λαϊκισμού».

Για την κριτική της ανοχής της κυβέρνησης στα καρτέλ, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει πάρει μέτρα που έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση των τιμών. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή, έχει ακολουθήσει την πορεία του ευρωπαϊκού δείκτη καταναλωτή και λίγο παρακάτω» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, προς την Φον Ντερ Λάιεν, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ανέφερε ότι «καλώς ο πρωθυπουργός λέει στην ευρωπαϊκή επιτροπή, ότι κάτι πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την αντιμετώπιση των αθέμιτων πρακτικών» και ότι αυτά προκύπτουν διότι έχουμε ενιαία αγορά, αλλά λείπει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο.

Τέλος, ο Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στην φορολογία των μικρομεσαίων και των ελεύθερων επαγγελματιών, λέγοντας ότι «οι φόροι που πληρώνουν στην Ελλάδα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter