Επιμένει πως «δεν γνωρίζει» το Μαξίμου για τις σχέσεις Σασούν – κυβέρνησης

Επιμένει πως «δεν γνωρίζει» το Μαξίμου για τις σχέσεις Σασούν – κυβέρνησης

Στον δρόμο της σιωπής παραμένει το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση του «επενδυτή» Ντέιβιντ Σασούν και τις σχέσεις του με υπουργούς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο βράβευσε προ ολίγων εβδομάδων, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα με την άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να παραθέσει απαντήσεις.

Την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από τη σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων του Documento αλλά και της Καθημερινής για τα έργα και τις ημέρες του «επενδυτή» Ντέιβιντ Σασούν, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε άγνοια, αρνούμενος κάθε σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργικού του συμβουλίου με τον «επιχειρηματία» που έχει καταγγελθεί ως απατεώνας και φέρεται να έχει φυλακιστεί στη Βρετανία με σχετικές κατηγορίες.

Δηλώνοντας την πλήρη άγνοια του Μεγάρου Μαξίμου για τον εν λόγω επιχειρηματία, παρότι ήταν ο ίδιος που βράβευσε τον περασμένο Νοέμβριο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «φίλο του Ισραήλ», με την βουλεύτρια Κατερίνα Μονογιού να παραλαμβάνει το βραβείο λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «ούτε τον γνωρίζει τον συγκεκριμένο κύριο που αναφέρεστε ο πρωθυπουργός, ούτε έχει κάποια οποιαδήποτε σχέση μαζί του, ούτε προκύπτει κάτι τέτοιο, ούτε οτιδήποτε από αυτά τα οποία λέτε ως προς το σκέλος αυτό».

Πρόσθεσε δε πως «ούτε μου προκύπτει με τον οποιονδήποτε τρόπο κάποια προώθηση, κάποια διευκόλυνση, οτιδήποτε για τον συγκεκριμένο κύριο», πριν καταφύγει σε μία γενική αναφορά σε «ενδεχόμενη έρευνα της Δικαιοσύνης», αφήνοντας εν τέλει ακάλυπτη πολιτικά την κυβέρνηση.

«Ως προς το σκέλος της έρευνας, οποιουδήποτε πολίτη βρίσκεται στη χώρα μας από τις αρμόδιες αρχές, δεν νομίζω ότι είμαι σε θέση να σχολιάσω μία εν εξελίξει, ενδεχομένως εν εξελίξει έρευνα εάν υπάρχει, είτε αυτό αφορά τη δικαιοσύνη, είτε αυτό αφορά τις αστυνομικές αρχές. Εάν υπάρχει κάτι, και εφόσον κάποια στιγμή ανακοινωθεί ή μπορούμε να σχολιάσουμε, προφανώς εδώ θα είμαστε αν μπορούμε να το σχολιάσουμε. Είναι πολλές οι εν εξελίξει έρευνες και προφανώς δεν είναι δική μας δουλειά να τις σχολιάσουμε» κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης, που για μία ακόμα φορά προτάσσοντας την «άγνοια» διέφυγε του ελέγχου στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Την Πέμπτη, το documentonews.gr επανέλαβε το ερώτημα τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που υπήρξε νεότερη ενημέρωση. «Μια ερώτηση για τον επιχειρηματία Σασούν, που εμφανιζόταν ως κροίσος επενδυτής χωρίς να είναι και αναδείχθηκε από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και το «DOCUMENTO». Σας ρώτησα και την Δευτέρα. Μήπως έχει προκύψει κάποιο νέο στοιχείο για σχέσεις του με Υπουργούς της Κυβέρνησης ή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Ό,τι σας είπα την προηγούμενη φορά, επαναλαμβάνω το ίδιο: Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, το αμφισβητώ. Δεν έχω καμία τέτοια πληροφορία. Δεν έχω κάτι να προσθέσω» δήλωσε και πάλι άγνοια ο Π. Μαρινάκης.

Σημειώνεται πως στην έρευνα του Documento παρουσιάζονται μία σειρά από σοβαρά στοιχεία για τον «νομά των επενδύσεων», αποδομώντας το προφίλ του και εκθέτοντας σοβαρά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επίσης, όπως αποκαλύπτεται, τον περασμένο Σεπτέμβριο παρέστη η αφρόκρεμα του υπουργικού συμβουλίου σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τίτλο «American Mediterranean Investment Forum» που διοργανώνει το Joseph Sassoon Group. Την τιμή να μοιράζονται το ίδιο τραπέζι με τον Ντέιβιντ Σασούν είχαν ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Νίκος Παπαθανάσης.

Διαβάστε επίσης: Ο αεριτζής που βράβευσε τον Μητσοτάκη

Άγνοια δηλώνει το Μαξίμου για τον «αεριτζή» Σασούν που είχε βραβεύσει τον Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter