Επιμένει στο αφήγημα της ακυβερνησίας ο Οικονόμου και «δείχνει» κι αυτός αλλαγή εκλογικού νόμου

Επιμένει στο αφήγημα της ακυβερνησίας ο Οικονόμου και «δείχνει» κι αυτός αλλαγή εκλογικού νόμου

Εμμένει στο αφήγημα περί κινδύνου ακυβερνησίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προετοιμάζοντας ουσιαστικά για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, στο φόντο του «ναυαγίου» κάθε πιθανότητας συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, στο φόντο του σκανδάλου των υποκλοπών που συνταράσσει τη χώρα και εκθέτει διεθνώς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Ο εκλογικός νόμος είναι ένα εργαλείο, δεν είναι σκοπός. Σκοπός είναι αυτά τα εργαλεία να τα αξιοποιείς για να έχει η χώρα σταθερές και βιώσιμες κυβερνήσεις, για να αποτρέπεις την ακυβερνησία ή τις αδύναμες κυβερνήσεις, κυρίως στους καιρούς που ζούμε. Το θεσμικά σωστό είναι να μην εγκλωβίζεις τη χώρα σε μια διαρκή περίοδο ακυβερνησίας ή έλλειψης σταθερότητας», είπε ο κ. Οικονόμου στο πλαίσιο συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, για να προσθέσει:

«Δεν είναι το θέμα τι βολεύει τον πρωθυπουργό ή τη βολεύει την κυβέρνηση, αλλά τι βολεύει τη χώρα. Αν υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου, αυτή θα είναι για να ενισχύσει το κόμμα που θα βγει πρώτο ώστε να εξασφαλιστεί μια πιο σταθερή κυβέρνηση».

Παράλληλα, ερωτώμενος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης της παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε τις ίδιες αοριστολογίες και επέμεινε στην ανάγκη ενημέρωσης του κ. Ανδρουλάκη με θεσμικό τρόπο, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά την απόφαση της κυβέρνησης να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως πριν την παρέμβαση Οικονόμου έχουν προηγηθεί εκείνες των Γιώργου Γεραπετρίτη και Ντόρας Μπακογιάννη, με αμφότερους να επαναφέρουν το ζήτημα της νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου με το πρόσχημα ότι «η έλλειψη σταθερότητας θα είναι απειλή για τη χώρα», αλλά και η κυνική παραδοχή του υπυργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι κάτι που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας της.

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter