Επιμένει στο άνοιγμα των σχολείων το υπουργείο Παιδείας

Επιμένει στο άνοιγμα των σχολείων το υπουργείο Παιδείας

Σε έντονο και σε ορισμένες στιγμές ειρωνικό τόνο κινήθηκε η ανακοίνωση – απάντηση του υπουργείου Παιδείας στην ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις κυβερνητικές επιλογές στο άνοιγμα των σχολείων, την τηλεκπαίδευση και την τοποθέτηση καμερών στις τάξεις για να παρακολουθούν και όσοι μαθητές μένουν σπίτι.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας υποστηρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «σταθερά προκρίνει την ήσσονα προσπάθεια και αντιμάχεται την καινοτομία», χαρακτηρίζοντας μάλιστα ειρωνικά την τεχνολογία ως «επάρατη».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ωστόσο η επιμονή (ή μήπως εμμονή) της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας στο άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων, πρακτικά χωρίς καμία επιχειρηματολογία επί της ουσίας.

«Το χειρότερο όμως είναι ότι ακόμη και σήμερα, σε ένα κρεσέντο καπηλείας, η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να μιλά για «βεβιασμένο και αχρείαστο άνοιγμα των σχολείων». Τους υπενθυμίζουμε ότι η σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών είναι αποτέλεσμα συστάσεων των ειδικών, των ίδιων ειδικών που είμαστε τυχεροί να συμβουλευόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και οι οποίοι συνέδραμαν αποφασιστικά στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της πανδημίας της στον πληθυσμό.

Παραγνωρίζοντας, δε, τις ψυχολογικές, κοινωνικές, παιδαγωγικές και άλλες επιπτώσεις της αποχής από τα σχολεία στους μαθητές, ο ΣΥΡΙΖΑ έκρινε αυθαίρετα και ανεύθυνα ως αχρείαστη την επιστροφή τους στο φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, μη δίνοντας έτσι καμία συγκεκριμένη απάντηση για τους λόγους που οδηγούν σε αυτή την απόφαση, η οποία έχει προκαλέσει εύλογο προβληματισμό μεταξύ εκπαιδευτικών, αλλά και γονέων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter