Επίσημος προσκεκλημένος σε εκδήλωση του Νίκου Μανιαδάκη ο Άδωνης Γεωργιάδης

Επίσημος προσκεκλημένος σε εκδήλωση του Νίκου Μανιαδάκη ο Άδωνης Γεωργιάδης

Αδιευκρίνιστος και απροκάλυπτος. Σε εκδήλωση του πολύ καλού του φίλου και πρώην στενού του συμβούλου στο υπουργείο Υγείας, Νίκου Μανιαδάκη, παρευρέθηκε την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνης Γεωργιάδης. Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τάσος Αγγέλικας, υποψήφιος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής με τη ΝΔ, τόσο ο ίδιος όσο και ο Αδωνης Γεωργιάδης παρευρέθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Νίκος Μανιαδάκης. Η φιλία του Αδωνη Γεωργιάδη με τον Νίκο Μανιαδάκη είναι πολύ γερή για να σπάσει.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τάσος Αγγέλικας έχει αναρτήσει φωτογραφία του που απεικονίζεται μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, γράφοντας πως αναταποκρίθηκε «στο κάλεσμα του φίλου μου Νίκου Μανιαδάκη στην εκδήλωση με θέμα “Ανάπτυξη στην Υγεία” με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνη Γεωργιάδη, όπου παρευρέθηκα την Δευτέρα 27 Μαρτίου».

Καμία έκπληξη όμως, αφού ουδέποτε έκρυψε ο Αδωνης Γεωργιάδης τα φιλικά του αισθήματα για τον Νίκο Μανιαδάκη. Κι ας ήταν ο Νίκος Μανιαδάκης ένας από τους βασικούς προστατευόμενους μάρτυρες στις Η.Π.Α. και εξαιτίας των καταθέσεων και των στοιχείων που προσκόμισε, η Novartis αναγκάστηκε να προβεί σε εξωδικαστικό συμβιβασμό στο αμερικανικό δημόσιο για τις πρακτικές της στην Ελλάδα, καταβάλλοντας περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Αδωνης Γεωργιάδης –δεν δημοσιοποίησε ο ίδιος την παρουσία του στην εκδήλωση του Ν. Μανιαδάκη-, ήταν αυτός που όταν ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας είχε απαλλαγεί έπειτα από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, είχε σχολιάσει ότι απαλλάχτηκε ο «συνεργάτης» του. Άλλωστε, σε στοιχεία που εμπεριέχονταν στη δικογραφία της Novartis, περιλαμβανόταν πληθώρα εγγράφων που κατασχέθηκαν από τη Novartis, βάσει των οποίων διαφαινόταν ότι ο Ν. Μανιαδάκης ήταν ο «πιο στενός συνεργάτης» του Αδ. Γεωργιάδη σε θέματα σχετικά με το φάρμακο και την πολιτική της υγείας.

Το ακόμη σημαντικότερό όμως είναι ότι στη δικογραφία της Novartis, εμπεριέχονταν πλείστα mails που στέλνονται από τον Μανιαδάκη στο υπουργικό γραφείο του τότε υπουργού Αδ. Γεωργιάδη. Αυτά τα mails εμπεριέχουν προσχέδια υπουργικών αποφάσεων τα οποία μόλις λίγα λεπτά μετά την παραλαβή τους αποστέλλονται από τον πρώην υπουργό στα πρόσωπα που είχε ζητήσει ο Μανιαδάκης. Κάποια από αυτά τα προσχέδια αφορούσαν και τιμολόγηση φαρμάκων. Ο Μανιαδάκης βάσει των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων φέρεται να ήταν ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Novartis και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, την οποία η εταιρεία ήθελε να χειραγωγήσει. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ν. Μανιαδάκης –σύμφωνα πάντα με τους προστατευόμενους μάρτυρες– φέρεται να έδινε «δώρα» και να παρακρατούσε το 10-20% του ποσού.

Ακόμη, οι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν αναφερθεί αναλυτικά στις καταθέσεις τους σε «δώρα» που φέρεται να έδινε η Novartis στον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρ. Λοβέρδο. Φέρεται να τα έδινε ο ίδιος ο Ν. Μανιαδάκης, ο οποίος –σύμφωνα με την παραγγελία που είχε οδηγήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του– παρακρατούσε το 10-20% του ποσού, που «αποτελεί το ελάχιστο παράνομο δικό του αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του». Πρόκειται άλλωστε για κάτι που –σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία– οδήγησε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών να αναφέρει ότι «προκύπτουν συναφώς ενδείξεις ότι ο κατηγορούμενος προέβη στις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις», δηλαδή ότι ανέλαβε «τη χειραγώγηση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας… προς τον σκοπό της προώθησης των συμφερόντων της Novartis».

Όπως επίσης είχε αποκαλύψει το Documento, ο Μανιαδάκης έστελνε sms –συμπεριλαμβάνονται στο πόρισμα του μεικτού κλιμακίου ελέγχου του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης– προς τον Αδ. Γεωργιάδη, όπου και αποτυπώνονταν οι πολύ καλές μεταξύ τους σχέσεις.

Στις 9 Ιουνίου 2014 ο Ν. Μανιαδάκης απέστειλε sms στον πρώην πλέον υπουργό Υγείας αναφέροντας: «Εύχομαι από καρδιάς να πάρεις αυτό που σου αξίζει. Ωστόσο, άσχετα από το τι θα γίνει, ήσουν μακράν ο καλύτερος υπουργός από το 2002 που ήρθα». Ο Αδ. Γεωργιάδης του απάντησε: «Ευχαριστώ φίλε». Στη συνέχεια ο Ν. Μανιαδάκης επανήλθε: «Θα είμαστε για πάντα μαζί. Ησουν σε όλα τα επίπεδα ο καλύτερος και είναι τιμή μου που σε γνώρισα και ήμουν κοντά σου».

Μία ημέρα μετά οι δυο άντρες ανταλλάσσουν πληθώρα μηνυμάτων. Στις 7 Δεκεμβρίου 2015 εκφράζουν ο ένας προς τον άλλο την αγάπη τους: «Σ’ αγαπάω πολύ. Είσαι αληθινός και ειλικρινής» έγραφε ο Ν. Μανιαδάκης, ενώ ο Αδ. Γεωργιάδης του απάντησε: «Κι εγώ ρε σε αγαπάω πολύ».

Όπως φαίνεται η αγάπη των δύον αντρών κρατάει μέχρι και σήμερα.

Δείτε επίσης: Η πληθώρα εγκωμίων αποδεικνύει τον διπλό ρόλο Μανιαδάκη

Σκάνδαλο Novartis: Ψεύτης ο Μανιαδάκης, εκβιαζόμενος από τον Στουρνάρα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter