Επιβεβαιώνει το Documento η κυβέρνηση ότι ο Μητσοτάκης παίρνει αγροτικές επιδοτήσεις «τα τελευταία δέκα χρόνια»

Επιβεβαιώνει το Documento η κυβέρνηση ότι ο Μητσοτάκης παίρνει αγροτικές επιδοτήσεις «τα τελευταία δέκα χρόνια»

Στην επιβεβαίωση του πρωτοσέλιδου του Documento για τις αγροτικές επιδοτήσεις σχεδόν 9.000 ευρώ που ζήτησε και έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα ευρωπαϊκά ταμεία προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιστρατεύοντας ως επιχείρημα την κοινή αγροτική πολιτική, βάσει της οποίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να ζητήσει και να πάρει τα χρήματα αυτά, και μάλιστα πως το κάνει τα τελευταία δέκα χρόνια.

Όπως αποκάλυψε το Σάββατο το Documento, ο πρωθυπουργός έχει λάβει για το 2020 και το 2021 σχεδόν 9.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ). Η δημοσιοποίηση των εγγράφων προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων πολιτών στο διαδίκτυο, ενώ αρκετός κόσμος αδυνατούσε να πιστέψει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση.

Σε ερώτηση του documentonews.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο επιβεβαίωσε το γεγονός και παρέθεσε μία επιχειρηματολογία εξαιρετικά προκλητική προς τη νοημοσύνη των πολιτών που ζουν τον αντίκτυπο της «ολιστικής ζωής» της κυβέρνησης, αλλά αποκάλυψε ακόμα πως αποτελεί πάγια τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία δέκα χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε «ποια η λογική μίας τέτοιας απόφασης, και τι απαντάτε στις επικρίσεις μερίδας πολιτών που θεωρεί πως μία τέτοια κίνηση από έναν εν ενεργεία πρωθυπουργό στερείται ηθικής», με τον Γιάννη Οικονόμου να επιβεβαιώνει την είδηση και να αποφεύγει να τοποθετηθεί στο δίλημμα περί νόμιμου και ηθικού.

«Είναι η λογική της κοινής αγροτικής πολιτικής. Ο πρωθυπουργός ενεργοποιεί πολλά χρόνια, τα τελευταία δέκα χρόνια, ιστορικά δικαιώματα. Είναι όρος αυτός της κοινής αγροτικής πολιτικής, σε ότι αφορά την προϋπόθεση για την καταβολή αγροτικών ενισχύσεων, από αγροτεμάχια που ανήκαν στην οικογένειά του και πέρασαν στην ιδιοκτησία του» ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση του Μεγάρου Μαξίμου για την πράξη αυτή του πρωθυπουργού, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει αγροτικές επιδοτήσεις σε βάθος τουλάχιστον των τελευταίων δέκα ετών.

«Δεν υπάρχει κάποια διαδικασία κάποιος να αιτηθεί εξαίρεση για ένα διάστημα για αυτά τα δικαιώματα. Κάθε χρόνο, καταθέτεις στο ΟΣΔΕ τη δήλωση. Βάσει αυτής της δήλωσης ενεργοποιείς τα δικαιώματα, και παίρνεις τις αγροτικές ενισχύσεις. Δεν υπάρχει τρόπος κάποιος να πει ότι διακόπτεται για ένα χρονικό διάστημα και να επανέλθει αργότερα» δικαιολογήθηκε ο Γ. Οικονόμου εξ ονόματος του πρωθυπουργού, καταλήγοντας σε μία απάντηση που εμμέσως ψέγει όσους ασκούν κριτική για το γεγονός.

«Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κοινή αγροτική πολιτική στη χώρα μας και οι ενισχύσεις που απορρέουν από αυτή το κατανοούν και το γνωρίζουν πλήρως αυτό» κατέληξε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας τους πολίτες που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το οικονομικό βάρος της πολιτικής της κυβέρνησης με ανοιχτό το στόμα.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου του documentonews.gr,  στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Τρίτης, 14 Ιουνίου 2022

 

Διαβάστε επίσης

Το χρονικό μιας αναξιοπρεπούς οικογενειακής συμπεριφοράς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter