Επιβίβαση στο «Vanaki»

Επιβίβαση στο «Vanaki»

 Το Street Food βρήκε στο σημείο του στα Καμίνια και μας προσκαλεί να επιβιβαστούμε στο ταξίδι της γεύσης.

Οι παρέες γράφουν πάντα την δική τους ιστορία και μία ανάλογη συναντήσαμε στα Καμίνια και πιο συγκεκριμένα στον αριθμό 45 της οδού Αγίου Ελευθερίου. Εκεί βρίσκεται το «Vanaki», το οποίο αποτελεί καθαρό παράδειγμα του όρου «Street Food», καθώς βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στον δρόμο.

Ο χώρος τραβάει αμέσως το μάτι του περαστικού, καθώς εκτός από τον ιδιαίτερο φωτισμό του το βράδυ, έχει τα πολύχρωμα βαρέλια στο πεζοδρόμιο, για κάποιον που θέλει να απολαύσει εκεί το φαγητό του με τον δίσκο του, ξεφεύγοντας από την λογική «παίρνω- φεύγω». Στην εισαγωγή είπαμε για την ιστορία που γράφουν πάντα οι παρέες και το «Vanaki» έχει την δική του ιστορία, με την δική του παρέα, τους δύο ιδιοκτήτες, τον Παντελή Ζενεμπίση και τον Μαρίνο Ησυχο, οι οποίοι μας μίλησαν για το πώς έβαλε μπρος το Vanaki τους.

Αριστερά ο Παντελής Ζενεμπίσης και στα δεξιά ο Μαρίνος Ησυχος. 

Ο Μαρίνος ξεκίνησε λέγοντας. «Το επάγγελμα μου είναι αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού και η αρχική μου σκέψη ήταν να ανοίξω μία καντίνα στην Αγγλία. Βρέθηκα ένα βράδυ στο σπίτι του Παντελή, συζητώντας την ιδέα και η απάντηση ήρθε αμέσως». Ο Παντελής μας είπε την απάντησή του. «Πρότεινα να ανοίξουμε κάτι ανάλογο εδώ, καθώς η περιοχή έχει σαν κύρια επιλογή το σουβλάκι και θέλαμε να κάνουμε την δική μας πρόταση στο φαγητό. Αμέσως δώσαμε τα χέρια και ξεκινήσαμε».

Ο chef, Δημήτρης Μίγγλης

 

Τον χώρο έχει επιμεληθεί η μητέρα του Μαρίνου, ενώ στο «τιμόνι» της γεύσης βρίσκεται ο σεφ Δημήτρης Μίγγλης, ο οποίος κόβει, ζυμώνει, ψήνει, φτιάχνει τις σάλτσες κυριολεκτικά μόνος του, ακόμα και αν αυτό απαιτεί περισσότερο χρόνο από όσο έχει συνηθίσει κάποιος στην αναμονή ετοιμασίας του φαγητού.Τα σάντουιτς, τα μπέργκερ και τα χοτ ντογκ είναι οι βασικές επιλογές, ενώ στην ερώτηση τι θα μας πρότειναν να φάμε, ψωρίς να κοιτάξουμε τον κατάλογο, η απάντηση ήταν άμεση: Το μπέργκερ «Vanaki» και το σάντουιτς «Vanaki» που έχουν μέσα κυριολεκτικά τα πάντα. Το «Super Burger» είναι μία extra largeεπιλογή, καθώς έχει το μέγεθος πίτσας, όπως και τα σάντουιτς των 50 και 30 εκατοστών.

Ρωτώντας για ποιο λόγο να προτιμήσει κάποιος το «Vanaki», τα παιδιά μας είπαν. «Το πρώτο και βασικό είναι ότι δεν διαπραγματευόμαστε την ποιότητα στις πρώτες ύλες. Όλα επιλέγονται πολύ προσεκτικά και ο σεφ είναι αυτός που τις διαμορφώνει σε όλα αυτά που προσφέρουμε. Εχουμε προσπαθήσει πολύ και στην κοστολόγηση, καθώς πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί στην αγορά, αλλά η ποιότητα παραμένει πάντα το ζητούμενο και η πρώτη προτεραιότητα. Η λογική μας είναι λίγα και καλά, μιλώντας για την ποικιλία, καθώς έτσι ξέρουμε πάντα τι αγοράζουμε και πως η πρώτη ύλη φτάνει στον κόσμο».

«Vanaki» Αγίου Ελευθερίου 45 Καμίνια

Τηλέφωνο: 21 6070 8084

https://www.facebook.com/To-Vanaki-street-food-104584928383187/

https://www.instagram.com/to_vanaki_streetfood/

Το Doc Food and Drink σας περιμένει στην ομάδα στο Facebook, με τις δικές σας ιδέες, προτάσεις και κυρίως δημιουργίες!

https://www.facebook.com/groups/DocFood.Drink/

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter