ΕΡΑ Σπορ: Μεθοδεύσεις στη… ζούλα

ΕΡΑ Σπορ: Μεθοδεύσεις στη… ζούλα
Πλήρωσαν 15.000 ευρώ για δύο θέσεις σχολιαστών στο Ευρωμπάσκετ 2022 αλλά έκοψαν το ταξίδι στους δύο απεσταλμένους!

Νέα μαύρη σελίδα από τους διοικούντες την ΕΡΤ, με στόχο να απαξιωθεί κι άλλο το ραδιόφωνο της ΕΡΑ Σπορ και να κλείσει

Σε διάλυση οδηγεί η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ιστορικό κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ Σπορ, μέσα από αδιανόητες ενέργειες και μεθοδεύσεις των επικεφαλής της ΕΡΤ προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Και επειδή μιλάμε για κρατικό ραδιόφωνο αναφερόμαστε σε πολιτική απόφαση, καθώς η ΕΡΤ υπάγεται στον πρωθυπουργό.

Και πώς θα διαλυθεί η ΕΡΑ Σπορ; Διά της απαξίωσής της, η οποία προχωράει σιγά σιγά, σχεδόν στη… ζούλα, έτσι ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις.

Στο φύλλο της 7ης Αυγούστου το Documento είχε επισημάνει το σχέδιο «λουκέτου» που εκπονούν οι υφιστάμενοι του Μητσοτάκη (προφανώς με την εντολή ή τη σύμφωνη γνώμη του). Με άστοχες αλλαγές στο –υποτιθέμενο– ανανεωμένο πρόγραμμα της ΕΡΑ Σπορ, καθώς επιτυχημένες εκπομπές σταμάτησαν ή άλλαξαν ώρα για να βολευτούν «κολλητοί», ακόμη και… κουμπάρες. Φτιάχνονται νέα στούντιο ενώ υπάρχουν ήδη πανέτοιμα και αχρησιμοποίητα, μοιράζονται λεφτά γενικώς…

Μαχαίρι στις αποστολές

Ομως η διοίκηση Ζούλα σε συνεργασία με αυτήν της ΕΡΑ Σπορ γράφουν μαύρη σελίδα στο ιστορικό ραδιόφωνο, καθώς από τον περασμένο μήνα κατάργησαν τις εκτός έδρας μεταδόσεις των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Παρά τις διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων, η διεύθυνση της ΕΡΤ σε συνεργασία με τον διευθυντή του αθλητικού τμήματος Δημήτρη Χατζηγεωργίου και τον προϊστάμενο της ΕΡΑ Σπορ Νίκο Γκομώλη έκοψαν την εβδομάδα που μας πέρασε και την αποστολή των δύο δημοσιογράφων του ραδιοφώνου Κώστα Σωτηρίου και Γιάννη Ντεντόπουλου (στη φωτογραφία) στο Ευρωμπάσκετ 2022, επειδή, λένε, δεν υπάρχουν λεφτά.

Οι δύο «κομμένοι» είχαν ενημερωθεί από τους επικεφαλής της ΕΡΑ Σπορ προ εικοσαημέρου να διαφημίσουν με τρέιλερ την παρουσία του σταθμού στο Ευρωμπάσκετ. Παράλληλα δόθηκε εντολή από τη διεύθυνση να κλειστούν δύο θέσεις σχολιαστών, μία στο Μιλάνο και μία στο Βερολίνο, με την ΕΡΤ να προπληρώνει 15.000 ευρώ γι’ αυτές.

Την περασμένη Τρίτη οι συνάδελφοι (Ντεντόπουλος στο Μιλάνο, Σωτηρίου στο Βερολίνο) επικοινώνησαν με την αρμόδια υπηρεσία για να μάθουν πότε αναχωρεί ο καθένας. Η απάντηση τους άφησε σύξυλους: «Να πάτε πού; Δεν έχουμε τέτοια εντολή. Εχουμε μόνο για τους απεσταλμένους της τηλεόρασης (σ.σ.: Χατζηγεωργίου, Ιωάννου, Χαλβατσιώτης, Νάτου)»!

Αρχισυντάκτες και δημοσιογράφοι πιάστηκαν στον ύπνο. Ο διευθυντής Δ. Χατζηγεωργίου δεν βρέθηκε ποτέ και ο προϊστάμενος Ν. Γκομώλης (απεσταλμένος της ΕΡΤ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στη Ρώμη) δήλωσε άγνοια. Ετσι, η ΕΡΤ πλήρωσε 15.000 ευρώ για δύο θέσεις ανύπαρκτων απεσταλμένων!

Η διοίκηση Ζούλα και οι εμπλεκόμενοι διευθυντές και προϊστάμενοι ξεκίνησαν αγωνιώδη προσπάθεια να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Οπως συνηθίζεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιχείρησαν να τα φορτώσουν όλα σε έναν υπάλληλο, ότι δήθεν πήρε πρωτοβουλία μόνος του χωρίς υπογραφές αρμοδίων κ.λπ.

Προτάθηκε τότε να κάνουν και ραδιοφωνική δουλειά οι Χατζηγεωργίου και Ιωάννου ή να γίνουν οι μεταδόσεις από τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής βλέποντας εικόνα από την ΕΡΤ. Τα επικρατέστερα σενάρια μέχρι αυτήν τη στιγμή είναι: α) Οι άλλοι δύο απεσταλμένοι της τηλεόρασης (Χαλβατσιώτης στο Μιλάνο, Νάτου στο Βερολίνο) που είναι επιφορτισμένοι με τα ρεπορτάζ να κάνουν και τις περιγραφές ή β) να συνδέεται η ΕΡΑ Σπορ με την ΕΡΤ για να ακούν οι ακροατές την περιγραφή από εκεί…

Αναμένονται αντιδράσεις

Οι μεθοδεύσεις των τελευταίων μηνών δείχνουν πως η απαξίωση και διάλυση της ΕΡΑ Σπορ είναι προαποφασισμένες. Καθώς έφτασε ο κόμπος στο χτένι, αναμένονται αμέσως οι αντιδράσεις των συναδέλφων ώστε να μαθευτεί όλο το παρασκήνιο: επιστολές διαμαρτυρίας, συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα, ανακοινώσεις, στάσεις εργασίας, καταγγελίες στην ΕΣΗΕΑ, που μονίμως παρακολουθεί άπραγη περιμένοντας μια καταγγελία για να παρέμβει, αν παρέμβει….

Να πούμε, τέλος, ότι στην ΕΡΑ Σπορ δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός ότι με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση συνεργάζονται ήδη δύο δημοσιογράφοι του Sport FM, οι Αντώνης Πανούτσος και Αντώνης Καρπετόπουλος. Εάν κλείσει η ΕΡΑ, ο όμιλος Σκάι θα παίζει μπάλα μόνος, μέσω Sport FM.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter