Εργολάβος κατεδαφίσεων η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Εργολάβος κατεδαφίσεων η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν χθες Τετάρτη στο Παρίσι και είχε συνομιλίες με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ενώ στην Ελλάδα ο προστατευόμενος της οικογένειας Λευτέρης Αυγενάκης έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο χάος με τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά και την κατάθεση της τροπολογίας με την οποία δεν υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.

Βεβαίως όλα αυτά δεν έγινα εν αγνοία του πρωθυπουργού. Είναι σίγουρο ότι όλες οι κινήσεις είχαν σχεδιαστεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατάφεραν όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του, το αν έγινε επίτηδες ή όχι είναι προς εξέταση, να αποστρέψουν όλοι τα βλέμματα από τις τεράστιες ανεπάρκειες της κυβέρνησής του και να στραφούν προς τα ποδοσφαιρικά. Οπου εκεί έχουν ανοίξει πόλεμο ο φίλος και υποστηρικτής του Μητσοτάκη, υπόδικος μεγαλοεφοπλιστής, εκδότης και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον βορειοελλαδίτη μεγαλοεπιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Η χώρα χωρίστηκε στα δύο. Το Μαξίμου κατάφερε για ακόμα μια φορά, προσπαθώντας να ξεπληρώσει τα γραμμάτια της προεκλογικής υποστήριξης από τα Μέσα του υπόδικου μεγαλοεφοπλιστή να ανατινάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν στεκόταν και καλά στα πόδια του.

Δυστυχώς όμως δεν είναι το πρώτο δείγμα ανορθόγραφης γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στους επτά μήνες της εξουσίας της από όλα όσα υποσχέθηκε στους πολίτες προεκλογικά δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει σχεδόν τίποτα.

Οι συντάξεις παραδέχονται ακόμη και οι ίδιοι ότι δεν θα αυξηθούν. Οι επενδύσεις δεν φαίνονται ούτε με το κιάλι. Η Παιδεία βρίσκεται μπροστά σε τεράστια αναταραχή με την εξίσωση των κολεγίων με τα πανεπιστήμια. Η Υγεία καθημερινά διαλύεται, καθώς εγχειρήσεις δεν γίνονται, φάρμακα δεν υπάρχουν και οι ασθενείς περιμένουν στους διαδρόμους. Η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο με τους εμπόρους να διαμαρτύρονται ότι οι εργασίες τους έχουν πάρει τον κατήφορο. Και αν μιλάμε για ασφάλεια, η εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ από το 2010.

Χρήματα δεν υπάρχουν, οι πλειστηριασμοί σε δύο μήνες ξεκινούν και επιστρέφουμε ολοταχώς στην αρχή του τούνελ της κρίσης.

Η κυβέρνηση που είναι; Πουθενά. Ασχολείται μόνο με τον εαυτό της με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που βρίσκεται συνεχώς σε ταξίδια αμφίβολης αποτελεσματικότητας για ο μέλλον της χώρας.

Η κοινωνία αρχίζει να μην αντέχει. Οι διαμαρτυρίες των πολιτών αρχίζουν να πληθαίνουν. Το ζήτημα είναι να έχουν αποτέλεσμα πριν διαλύσουν τελείως τα πάντα. Αλλά για αυτό πρέπει να υπάρχουν και πρωτοβουλίες από τα δημοκρατικά κόμματα. Αν προλάβουν.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter