Ερώτηση Κουτσούμπα σε Δένδια για να μην κλείσει η ελληνική πρεσβεία στη Βενεζουέλα

Ερώτηση Κουτσούμπα σε Δένδια για να μην κλείσει η ελληνική πρεσβεία στη Βενεζουέλα

Ερώτηση κατέθεσε στον Νίκο Δενδια ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με θέμα: «Απόσυρση της κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο της ελληνικής πρεσβείας στην Βενεζουέλα».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισημαίνει στον υπουργό Εξωτερικών την επιστολή που έλαβε από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Βενεζουέλας, με την οποία διατυπώνεται η αντίθεσή της στην εν λόγω απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, ζητώντας να ανακληθεί.

Μάλιστα, η Κοινότητα, η οποία εκπροσωπεί περίπου 2.500 έλληνες ομογενείς, υποστηρίζει ότι το 2019 ο Ν. Δένδιας υποσχόταν κάθε δυνατή προσπάθεια συμπαράστασης στην Ελληνική Κοινότητα Βενεζουέλας με την ενίσχυση της εκεί πρεσβείας.

Τούτων δοθέντων, ο γ.γ. του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να αποσυρθεί η απόφαση για το κλείσιμο της ελληνικής πρεσβείας στη Βενεζουέλα και ζητά να συνεχιστεί η λειτουργία της.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εξωτερικών

Θέμα: Απόσυρση της κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Βενεζουέλα

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Βενεζουέλας, με επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, εκφράζει την έντονη ανησυχία και αντίθεσή της με την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει η Ελληνική Πρεσβεία στη Βενεζουέλα, η οποία λειτουργεί 43 χρόνια.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι οι Έλληνες Ομογενείς που ζουν στη Βενεζουέλα ξεπερνούν τις 2.500, με τάση αύξησης και παρατίθενται οι λόγοι που καθιστούν αναγκαία τη συνέχιση της λειτουργίας της Ελληνικής Πρεσβείας, παίρνοντας υπόψη, εκτός των άλλων, ότι οι αποστάσεις μετακίνησης εντός της αμερικανικής ηπείρου είναι μεγάλες και το κόστος μετακινήσεων υψηλό.

Στη βάση αυτή, το ΚΚΕ ζητάει να αποσυρθεί η κυβερνητική απόφαση που προβλέπει το κλείσιμο της  Ελληνικής Πρεσβείας στο Καράκας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να αποσυρθεί η απόφαση  για το κλείσιμο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Βενεζουέλα και να συνεχιστεί η λειτουργία της.

Ο Βουλευτής

Δημήτρης Κουτσούμπας

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter