Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τον αποκλεισμό πληγέντων εργαζομένων από τις αποζημιώσεις των αναστολών εργασίας στη Μαγνησία

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τον αποκλεισμό πληγέντων εργαζομένων από τις αποζημιώσεις των αναστολών εργασίας στη Μαγνησία

Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τις καθυστερήσεις στις καταβολές των αποζημιώσεων των αναστολών εργασίας αλλά και τους άδικους αποκλεισμούς εργαζόμενων της Μαγνησίας από τις αποζημιώσεις των αναστολών. «Εργαζόμενοι που δύο μήνες μετά τις πλημμύρες δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωση, εργαζόμενοι που αποκλείονται από τις αποζημιώσεις παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις που εργάζονται έμειναν για ημέρες εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να χάσουν ανυπαίτια τα ημερομίσθιά τους, συνθέτουν την εικόνα του χάους και της κακής διαχείρισης των ενισχύσεων εκ μέρους της κυβέρνησης», ανέφερε ο Βουλευτής. Στην Ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν ο τομεάρχης Οικονομικών Ν. Παππάς και ο τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικής Ασφαλισης Γ. Γαβρήλος, καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί Εργασίας, Πολιτικής Προστασίας και Οικονομικών να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων για το σύνολο των εργαζομένων επιχειρήσεων που έμειναν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των πλημμυρών.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, με σχετικές Αποφάσεις καθορίστηκαν οι έκτακτες ενισχύσεις για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν υλικές ζημίες από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν τη Μαγνησία αλλά και η ένταξη των εργαζόμενων των επιχειρήσεων αυτών στο καθεστώς της αναστολής εργασίας και στις σχετικές αποζημιώσεις. Με βάση τα παραπάνω, οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας που εξαιτίας των πλημμυρών δεν κατέστη δυνατό να λειτουργήσουν ακολούθησαν τις διαδικασίες και υπέβαλαν αίτηση για την ένταξη των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής εργασίας για όσο χρονικό διάστημα δεν μπόρεσαν χωρίς υπαιτιότητά τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι καταγγελίες εργαζόμενων στη Μαγνησία τόσο για αποκλεισμό τους από τις αποζημιώσεις, όσο και για τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων. Αιτία των προβλημάτων φαίνεται πως είναι η ασάφεια των οδηγιών των συναρμόδιων Υπουργείων αλλά και οι νομοθετικές παραλείψεις. «Σε προηγούμενη Ερώτηση είχαμε επισημάνει την ανάγκη να ενταχθούν στο καθεστώς αναστολής εργασίας και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων της Μαγνησίας που μπορεί να μην υπέστησαν εκτεταμένες υλικές φθορές από τις πλημμύρες εντούτοις παρέμειναν εκτός λειτουργίας για αρκετές ημέρες λόγω αδυναμίας πρόσβασης εξαιτίας των πλημμυρών και των καταστροφών που αυτές είχαν προκαλέσει (π.χ. καταστροφή και πτώση δρόμων, πλημμυρισμένοι δρόμοι, απροσπέλαστα σημεία)», τόνισε ο Βουλευτής.

Διαβάστε επίσης: Ερώτηση από Μεϊκόπουλο και Μάλαμα για τον αποκλεισμό πλημμυροπαθών της Μαγνησίας από τις αποζημιώσεις

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter