Ερρίκος Ντυνάν: Κοροϊδία από Λοβέρδο – Ήξερε για την αργομισθία του συζύγου της Γεννηματά, αλλά δεν του είχε δώσει τη λίστα ο Λιαρόπουλος

Ερρίκος Ντυνάν: Κοροϊδία από Λοβέρδο – Ήξερε για την αργομισθία του συζύγου της Γεννηματά, αλλά δεν του είχε δώσει τη λίστα ο Λιαρόπουλος

Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία εξετάστηκε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, εν μέσω κατηγοριών ότι επί των ημερών του «έσκαψε το λάκκο» του «Ερρίκος Ντυνάν», προωθώντας τροπολογία που είχε ως στόχο το ξεπούλημα του Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Εν συντομία:

  • Προβόκαρε ο βουλευτής της ΝΔ
    Γεωργαντάς ζητώντας από την κυβέρνηση να αγοράσει το νοσοκομείο από την
    ΗΜΙΘΕΑ
  • Φωνές και show εντυπώσεων από τα
    μέλη της ΝΔ που ζητούν μετ’ επιτάσεως την κλήση του Άδωνη Γεωργιάδη στην
    Επιτροπή
  • Αντικείμενο των εργασιών της
    Επιτροπής οι αποκαλύψεις του Documento για τις συναλλαγές του αδερφού του
    αντιπροέδρου της ΝΔ με το «Ντυνάν»
  • Γελοιοποιεί τις διαδικασίες της
    Επιτροπής ο Λοβέρδος, ζητώντας να ανέβει μπάρα στο site της Βουλής, αλλιώς
    δεν θα μιλούσε
  • Ο Λοβέρδος αν και θεωρούσε κακοδιαχειριστή
    τον Μαρτίνη υιοθέτησε την άποψή του για ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου,
    καταθέτοντας σχετική τροπολογία
  • Αρνείται να τοποθετηθεί για τα
    πεπραγμένα υπουργών πριν ή μετά τη θητεία του, προκαλώντας το ερώτημα
    μήπως δεν συμφωνεί με τις πρακτικές Γεωργιάδη – Βορίδη
  • Ήξερε αλλά και δεν ήξερε για την
    αργομισθία -σύμφωνα με τη λίστα Λιαρόπουλου- του συζύγου της Φώφης
    Γεννηματά
  • Παραδέχτηκε παρέμβαση στη δικαστική
    διαμάχη Μαρτίνη – Βγενόπουλου
  • Δεν απαντά ευθέως αν χωρίς την
    τροπολογία του το νοσοκομείο θα είχε βγει στο «σφυρί»

Αντικείμενο της Επιτροπής οι αποκαλύψεις του Documento

Κριτική στην προεδρεύουσα αντιπρόεδρο του KIEN, Δώρα Παπαδάκη, άσκησε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, με αφορμή την επιλογή της κ. Παπαδάκη να απαντήσει πρώτα στον αδερφό του Άδωνη, Λεωνίδα Γεωργιάδη, και όχι στην Επιτροπή της Βουλής, αναφορικά με την επικαιροποίηση των περιβόητων καταλόγων με τις προμηθεύτριες και συναλλασσόμενες εταιρίες.

«Δεν θεωρώ σωστή την πρακτική του ΚΙΕΝ» είπε, έχοντας νωρίτερα τονίσει επ’ αυτού πως έχει προκύψει αντιδικία μεταξύ ενός δημοσιογράφου και ενός πρώην υπουργού. Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης προφανώς αναφερόταν στον Κώστα Βαξεβάνη και τον Άδωνη Γεωργιάδη, με τον εκδότη της εφημερίδας Documento να αποκαλύπτει τους καταλόγους του «Ντυνάν», στους οποίους για 15 συναπτά έτη η εταιρία του Λεωνίδα Γεωργιάδη φέρεται ως προμηθεύτρια του νοσοκομείου. Μάλιστα, εμφανίζεται και το 2013 – 2014 όταν ο Άδωνης ήταν υπουργός Υγείας. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, έχοντας αναρτήσει τιμολόγια 17.000 ευρώ έναντι 2.000 ημερολογίων που προμήθευσε το «Ντυνάν», ισχυρίζεται πως οι μόνες συναλλαγές έγιναν το 2008, ενώ παράλληλα ανάρτησε και την απάντηση που πήρε από την κ. Παπαδάκη. Το ερώτημα που δεν μπορεί να απαντήσει όμως ο βουλευτής – τηλεβιβλιοπώλης είναι πώς γίνεται να βρίσκεται στις λίστες των προγενέστερων ετών -δηλαδή πριν το 2008- ο αδερφός του…

Ένταση από τους αμισθί συνηγόρους του Άδωνη

Οι εκπρόσωποι της ΝΔ -είτε του Άδωνη- στην Επιτροπή, Μπουκώρος και Γεωργαντάς, ξεκίνησαν να φωνάζουν για λόγους εντυπώσεων, ζητώντας μετ’ επιτάσεως να κληθεί άμεσα για να καταθέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν έχει ξαναγίνει να ζητά πρώην υπουργός να εξεταστεί και να μην γίνεται αποδεκτό» είπε και στη συνέχεια ανέβασε τα ντεσιμπέλ: «Τι φοβάστε από τον Άδωνη; Να έρθει να μιλήσει. Φοβάστε όλοι να έρθει εδώ ο Άδωνης…». Μέσα στο παραλήρημα του, ο κ .Γεωργαντάς φώναζε με ανοιχτό ή και με κλειστό μικρόφωνο πως στην Επιτροπή επικρατούν: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά».

«Γιατί φωνάζετε;» ρώτησε η κ. Καββαδία, συμπληρώνοντας με ένα ακόμα ερώτημα: «Σας είπε κανένας πως δεν θέλουμε να έρθει ο κ. Γεωργιάδης;».

Ο Νίκος Νικολόπουλος έδωσε μία καλή εξήγηση για την τεχνητή ένταση που προκλήθηκε. «Μήπως έχει ανοίξει η λίστα για τη διαδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και σπεύδουν να καταγραφούν στη λίστα;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Κάποιοι νομίζουν ως μπορούν να αστειεύονται…». Για τις αποκαλύψεις του Documento και την εμμονική απαίτηση του Άδωνη να έρθει στην Επιτροπή, είπε: «Ο κ. Γεωργιάδης θέλει να έρθει γιατί γράφει ο Βαξεβάνης. Δεν απαντά στα δημοσιεύματα; Απαντά… Δεν θα έρθει; Θα έρθει…».

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Χρήστος Μπουκώρος τόνισε -ωρυόμενος- πως το πρόβλημα της Επιτροπής είναι ο Άδωνης και κάποια μέλη θέλουν να σέρνονται επί μακρών οι κατηγορίες εναντίον του. «Πού να φανταζόταν ο κ. Καρατζαφέρης ότι θα τσακώνονταν (τα μέλη της ΝΔ) για τον κουμπάρο του…» πετάχτηκε ο Νίκος Νικολόπουλος, προσθέτοντας με το ίδιο καυστικό ύφος: «Να έρθει με τον κηδεμόνα του»!

Αξίζει να προστεθεί πως σε αυτό το σουρεαλιστικό πλαίσιο, ο Γεωργαντάς ζήτησε από την κυβέρνηση να αγοράσει το νοσοκομείο από τη θυγατρική της τράπεζας Πειραιώς, ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ, για να ενταχθεί το «Ντυνάν» στο ΕΣΥ.

Που ‘ναι η μπάρα;

Μετά από τον θρησκευτικό όρκο ο Λοβέρδος ζήτησε από τον πρόεδρο να διευκρινίσει πότε θα γίνει το διάλειμμα γιατί θέλει να μιλήσει και στην Ολομέλεια. Στη συνέχεια, έκανε μία τοποθέτηση που σίγουρα μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος μπορούσε να κάνει, με δημοσιογράφους και πολιτικούς να κάνουν λόγο για πρωτοφανή γελοιότητα.

«Μου είχε προξενήσει εντύπωση πως όταν έγινε κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, υπήρχε η σχετική μπάρα στο site της Βουλής, αλλά τώρα δεν υπάρχει» είπε, ζητώντας ίση μεταχείριση.

«Καλά θα ήταν να γινόταν και στα υπόλοιπα κανάλια αυτό…» γιατί «δεν θέλει ο ΣΚΑΙ, δεν θέλει ο ΑΝΤ1…» σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος, με τον μάρτυρα να συνεχίζει στο πλαίσιο παραλογισμού, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα μιλήσει μέχρι να βγει η μπάρα…

«Εμείς παίζουμε κάνα ρόλο ή είμαστε βουβά πρόσωπα;» διερωτήθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος, λέγοντας μάλιστα πως ο Λοβέρδος διατελεί χρέη προέδρου.

Υποτιμά τη νοημοσύνη της Επιτροπής και της κοινής γνώμης

Όταν τελείωσε το show με την πολυπόθητη –για τον Λοβέρδο- μπάρα, η εξέταση του πρώην υπουργού ξεκίνησε με ερωτών τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα. Ο Λοβέρδος δεν δέχτηκε τον χαρακτηρισμό «μάρτυρας», ενώ παρουσιάστηκε επιθετικός, επηρμένος (αυτό δεν είναι πρωτοφανές) και επιλεκτικός στις ερωτήσεις που του τίθενται, αφού ξεκαθάρισε πως πριν το διάλειμμα δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις που δεν θα αφορούν το «Ερρίκος Ντυνάν». Μάλιστα, στρεφόμενος προς την αντιπολίτευση, έθεσε και την ατζέντα των ερωτημάτων που θέλει να του κάνουν, με αφορμή την περίπτωση του Λυκούργου Λιαρόπουλου.

Αναφορικά με την επίμαχη τροπολογία που ψηφίστηκε ενόσω ήταν υπουργός και με την οποία άνοιξε την κερκόπορτα του ξεπουλήματος του νοσοκομείου, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως εξυπηρέτησε σχετικό αίτημα του Μαρτίνη. Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως ήταν η έσχατη λύση για να σωθεί από την κατάρρευση το νοσοκομείο, επικαλούμενος αποσπάσματα πρακτικών από το Δ.Σ. του ΚΙΕΝ, όπου ο Μαρτίνης κατέθεσε σχετική πρόταση. Επ’ αυτού παρέθεσε και μια ερώτηση του Μαρτίνη στον Βγενόπουλο: «Σκέφτομαι να το πουλήσω, ενδιαφέρεστε;». Το αντιφατικό σε αυτήν την περίπτωση είναι πως ο Μαρτίνης για τον Λοβέρδο ήταν ένας κακοδιαχειριστής τότε και τώρα αναξιόπιστος μάρτυρας για την Επιτροπή, με το ερώτημα που προκύπτει να είναι πως ο τότε υπουργός Υγείας κατέθεσε τροπολογία με βάση την γνωμοδότηση του κακοδιαχειριστή Μαρτίνη;

Επικαλούνταν δε, την γνωμοδότηση του ΝΣΚ το 2011, η οποία απέρριψε τη σύμπραξη του «Ντυνάν» με το ΓΑΙΑ εξαιτίας του ότι δεν εξυπηρετείτο ο κοινωφελής σκοπός του ιδρύματος. Το παράδοξο είναι πως ο Λοβέρδος επικαλέστηκε αυτή τη γνωμοδότηση, ενώ η τροπολογία του δεν εξυπηρετούσε τον κοινωφελή σκοπό του ιδρύματος. Επίκληση έκανε και στην γνωμοδότηση του τότε νομικού συμβούλου του κράτους, ο οποίος παρίστατο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην οποία συζητήθηκε το ζήτημα του «Ντυνάν» επί θητείας Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας. Ο νομικός σύμβουλος του κράτους εξέφρασε την άποψη πως «ένα Κοινωφελές Ίδρυμα διαλύεται ή ιδρύεται και πωλείται. Και αυτό γίνεται μόνο με σχετική νομοθετική ρύθμιση, με προσοχή στο άρθρο 109 του Συντάγματος». Ωστόσο, αυτό που δεν μπόρεσε να απαντήσει ο κ. Λοβέρδος ήταν αν η τροπολογία του εξυπηρετούσε το κοινωφελές έργο, στρεψοδικώντας συνεχώς και πολιτικολογώντας για να αποφύγει την ουσιώδη απάντηση. «Ο συνταγματικός νομοθέτης υποχρεώνει να μην απολεστεί ο κοινωφελής χαρακτήρας» σχολίασε με νόημα ο κ. Λάππας.

Εν συνεχεία, ο μάρτυρας αποφάσισε να αφηγηθεί την κατάσταση που αντιμετώπισε στο ΚΙΕΝ όταν ανέλαβε χρέη υπουργού. Ο Ανδρέας Λοβέρδος -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- αντιμετώπισε τα εξής:

  • Καταγγελία
    δανείων από Marfin 86 εκατ.
  • Έλλειψη
    βεβαίωσης καλής λειτουργίας
  • Καθυστέρηση
    καταβολής μισθών και επίσχεση από εργαζομένους
  • Ένταξη
    στον «Τειρεσία»
  • Διαταγές
    πληρωμής
  • Πρόβλημα
    του «Ντυνάν» με το «Κοργιαλένειο»
  • Δωρεάν
    νοσηλείες, τρομακτικές αμοιβές σε δικηγόρους, μικρή πληρότητα, υψηλές
    αμοιβές σε λοιπούς εργαζομένους
  • Σύγκρουση
    Αποστολόπουλου (ΓΑΙΑ) – Βγενόπουλου (ΥΓΕΙΑ).

Ήξερε αλλά δεν… ήξερε

Όταν ο Σπύρος Λάππας έθιξε το ζήτημα των αργόμισθων, οι απαντήσεις του Λοβέρδου πέρασαν σε μεταφυσικό επίπεδο, θυμίζοντας κάτι από Παΐσιο. «Γνωρίζατε για τους αργόμισθους;» ρώτησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Λοβέρδο να απαντά πως η τράπεζα του Βγενόπουλου είχε αποτιμήσει τα ρουσφέτια έναντι 6,5 εκατ. ευρώ, αλλά η έκθεση Λιαρόπουλου τα τοποθετούσε στα 24 εκατ.«Προτείνει ο κ. Στεργίου να σταματήσει αυτό να είναι αρμοδιότητα προέδρου (σ.σ. δηλαδή τα δωρεάν νοσήλια) και να γίνει αρμοδιότητα του Δ.Σ.. Με απόφαση 4-3 το απορρίπτουν» τονίζει και προσθέτει για τους αργόμισθους:

«Είχα την έκθεση Λιαρόπουλου, αλλά δεν μου την είχε δώσει ο Λιαρόπουλος». Σε εκείνο το σημείο πετάχτηκε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τα μέλη της Επιτροπής από την ανακρίβεια που παρέθεσε ο Λοβέρδος. Το πιο περίεργο ήταν πως ο Λιαρόπουλος ήταν επιλογή του Λοβέρδου -το είχε δηλώσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων- και είχε αρκετές θέσεις διάφορες επιτροπές που αφορούσαν την Υγεία. Δηλαδή, η επιλογή του δεν τον ενημέρωνε και γι’ αυτό και γνώριζε και δεν γνώριζε για τον σύζυγο της Γεννηματά.

Παραδέχτηκε παρέμβαση στη δικαστική διαμάχη Μαρτίνη – Βγενόπουλου

Όσον αφορά τη δικαστική διαμάχη του Ανδρέα Μαρτίνη και του Ανδρέα Βγενόπουλου, που είχε κλείσει την στρόφιγγα της ρευστότητας λειτουργώντας ως κλινικάρχης και όχι ως τραπεζίτης, δεν αρνήθηκε πως παρενέβη στο ζήτημα. Η παρέμβαση του Λοβέρδου αποδείχτηκε καταστροφική, καθώς το ΚΙΕΝ δεν κέρδισε τίποτα, ενώ ο εισαγγελέας είχε την πρόθεση να καταδικάσει -σύμφωνα με τον Μαρτίνη- τον αποθανόντα μεγαλοεπιχειρηματία για εκβιασμό. «Τι κέρδισε το ΚΙΕΝ;» ρώτησε ο κ. Λάππας, δίχως να παίρνει ξεκάθαρη απάντηση, με τον Λοβέρδο να προσπαθεί να αποδώσει την εμπλοκή του στην πίεση του χρόνου και στην δεινή κατάσταση του νοσοκομείου.

Ο «αναξιόπιστος μάρτυρας» Μαρτίνης και ο Άγγελος Φιλιππίδης

Παρακάτω, αναφορά έγινε και στον Άγγελο Φιλιππίδη, ο οποίος επί θητείας Λοβέρδου είχε αναλάβει πόστο στο νοσοκομείο. Ο πρώην υπουργός είπε για το πρώην διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πως είχε ακούσει το όνομά του από τη διοίκηση της τράπεζας Post Bank, τονίζοντας παράλληλα πως σε όλες τις προτάσεις του Φιλιππίδη ο Μαρτίνης ήταν αρνητικότατος… «Ο φιλιππίδης να μου λέει ότι ό,τι του λέω λέει όχι και ο Μαρτίνης να μου λέει πως ο Φιλιππίδης δεν κάνει» είπε επί λέξει. «Δεν ήθελε τον Λιαρόπουλο, τον Φιλιππίδη, τους συμβούλους του υπουργείου» είπε για τον υπόδικο πρώην πρόεδρο του ΚΙΕΝ, χαρακτηρίζοντάς τον αναξιόπιστο μάρτυρα. «Ήθελε να το πάρουμε εμείς και να τον βγάλουμε λαμπίκο» συμπλήρωσε για τον Μαρτίνη.

Κατά την εξέταση του μάρτυρα από τους Γεωργαντά και Χριστοφιλοπούλου, ο Λοβέρδος πήρε όλες τις απαιτούμενες πάσες για να «αποσαφηνίσει» τα σκοτεινά σημεία της συνεισφοράς του στο ξεπούλημα του ΚΙΕΝ. Μάλιστα, στην ερώτηση για τους τρεις διορισμένους που τοποθέτησε στο «Ερρίκος Ντυνάν», μετά από σχετική ερώτηση της Χριστοφιλοπούλου, είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ δικαιώθηκα με αυτούς τους τρεις ανθρώπους». Ειδικότερα, για τον Βασίλη Στεργίου, που είχε κληθεί και ως μάρτυρας στην Επιτροπή και είχε δηλώσει οικογενειακός φίλος του Λοβέρδου, είπε: «Ήταν καθαρός, δεν είχε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, τον ήξερα από μικρό και δούλευε σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο».

Ήταν τόσο έντονη η… ανάκριση του Λοβέρδου από την κ. Χριστοφιλοπούλου που κάλεσε τον μάρτυρα να απαντήσει αν εν τέλει η τροπολογία που κατέθεσε ενόσω ήταν υπουργός ήταν απόρροια κάποιου σχεδίο. «Δεν είχα κανένα τέτοιο σχέδιο. Η τροπολογία ήταν τον Μάρτιο του 2012 και αφού έχω αποσύρει με νόμο τους συμβούλους μου και αφού έκανα μία προσπάθεια 20 μηνών να ορθοποδήσει το Ντυνάν» απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος αρχικά και πρόσθεσε πως αν είχε τέτοιο σχέδιο θα έκανε κάτι αντίστοιχο και με άλλα νοσοκομεία.

Αφρούς έβγαζε η Χριστοφιλοπούλου

Έξω φρενών έγινε και πάλι η Εύη Χριστοφιλοπούλου φωνάζοντας και χτυπώντας το χέρι της στο τραπέζι. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και συκοφάντηση από συγκεκριμένο site κατά του μάρτυρα. «Γιατί χτυπάτε το χέρι σας στο τραπέζι;» ρώτησε η κ. Καββαδία, με την Χριστοφιλοπούλου να συνεχίζει να ωρύεται. «Ποιο είναι αυτό το site και τι ακριβώς γράφει;» ξαναρώτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με την Χριστοφιλοπούλου να μην απαντά.

Μετέπειτα, στην ερώτηση του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη γιατί -αφού ο μάρτυρας όντας αρμόδιος υπουργός και γνωρίζοντας όλες τις παρανομίες του Μαρτίνη για τα δωρεάν νοσήλια- δεν έστειλε απευθείας στον εισαγγελέα τα στοιχεία κατά του πρώην προέδρου του ΚΙΕΝ, ζητώντας εισαγγελική παραγγελία, ο Λοβέρδος απάντησε αρχικά: «Έχετε θεωρία αυτοδικίας» και μετά την παρέμβαση του χρυσαυγίτη ανακάλεσε. «Ούτε είμαι μηνυτής των πάντων, ούτε είμαι υβριστής των πάντων» υποστήριξε στη συνέχεια.

Νωρίτερα, ο Κασιδιάρης διάβασε σχετικό έγγραφο από τον προϊστάμενο του συζύγου της κ. Γεννηματά, ο οποίος σημείωνε πως ο Ανδρέας Τσούνης δεν έδινε το «παρών» στο νοσοκομείο και αντί να εκπληρώνει εβδομαδιαία τις 36 ώρες εργασίας -σύμφωνα με τη σύμβασή του- εκείνος πήγαινε μόνο κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

H έτερη ανακρίβεια του παρέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν πως προστάτεψε τον οικογενειακό του φίλο, Βασιλη Στεργίου, με τη μη τοποθέτησή του ως πρόεδρο του ΚΙΕΝ. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο κ. Λάππας, υποστηρίζοντας πως με βάση την ιδρυτική πράξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος μόνο ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού μπορεί να έχει την ίδια αρμοδιότητα στο «Ντυνάν».

Η οργή του Αδώνιδος

«Ο κ. Γεωργιάδης παραπονέθηκε, περιμένω να δω τα πρακτικά…» πρόλαβε να πει ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, με τον Νότη Μηταράκη να παρεμβαίνει, λέγοντας: «Να σας πω εγώ τι είπε κ. πρόεδρε» και εκείνη την ώρα ήταν η σειρά του Νίκου Νικολόπουλου να παρέμβει: «Είσαι εκπρόσωπος του Γεωργιάδη;». «Είμαι εκπρόσωπος του κόμματος της ΝΔ» απάντησε ο αν. τομεάρχης της ΝΔ. «Κι εγώ ήξερα ότι είσαι κουμπάρος του Σαμαρά…» συμπλήρωσε με νόημα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ν. Νικολόπουλος. Ο Μηταράκης μετέφερε τα λόγια του αντιπροέδρου της ΝΔ που είπε από το βήμα της Βουλής ότι τον «τρέμουν» στην Επιτροπή και γι’ αυτό δεν τον καλούν. 

Οι αντιδράσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ έπιασαν τόπο και αποφασίστηκε να κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή τη μεθεπόμενη εβδομάδα, δηλαδή μετά τη δεύτερη κατάθεση Λοβέρδου και του πρώην εκπροσώπου των εργαζομένων, κ. Κρέτση.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ρώτησε τον μάρτυρα γιατί αφού είχε συλλέξει τόσα στοιχεία για τον κακοδιαχειριστή Μαρτίνη δεν έκανε μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην προέδρου του ΚΙΕΝ. Ο Λοβέρδος αφού διευκρίνισε πως δεν έστελνε ο ίδιος -όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα- τα πρακτικά της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στον εισαγγελέα, είπε πως αν είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, τότε θα ήταν σαν να παίρνει το μέρος του Βγενόπουλου στην αντιδικία με τον Μαρτίνη.

«Χωρίς την τροπολογία σου θα μπορούσε να βγει το νοσοκομείο στο σφυρί» ρωτούσε επίμονα ο ανεξάρτητος βουλευτής τον Ανδρέα Λοβέρδο, με τον πρώην υπουργό να μην απαντά ευθέως, λέγοντας μόνο πως η τροπολογία του δεν χρησιμοποιήθηκε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter