Ερυθρός Σταυρός: «Δεν είναι βέβαιο» ότι θα υπάρξει νέα απελευθέρωση ομήρων την Κυριακή

Ερυθρός Σταυρός: «Δεν είναι βέβαιο» ότι θα υπάρξει νέα απελευθέρωση ομήρων την Κυριακή

Εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε την Κυριακή στο Sky News ότι ««δεν είναι βέβαιος» ότι περισσότεροι ισραηλινοί όμηροι θα απελευθερωθούν την Κυριακή. Τη δήλωσε έκανε ο Πασκάλ Χαντ, ανώτερος αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.

Την ίδια στιγμή οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν σήμερα τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτικών διοικητών στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις στον παλαιστινιακό θύλακα. Μεταξύ αυτών είναι και ο στρατιωτικής διοικητής της ταξιαρχίας της Βόρειας Γάζας, ο Αχμεντ αλ Γκαντούρ.

“Ο Αχμεντ Γκαντούρ ήταν μέλος του στρατιωτικού συμβουλίου της Χαμάς και διοικητής της Βόρειας Ταξιαρχίας”, ανέφερε η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος με ανακοίνωση που ανήρτησε στο κανάλι της στο Telegram.

Μεταξύ των τριών άλλων που σκοτώθηκαν είναι ο Αϊμάν Σιάμ, επικεφαλής των μονάδων εκτόξευσης ρουκετών.

Διαβάστε επίσης – Ισραήλ: Ελεύθερη η 9χρονη Έμιλι – Ο πατέρας της την θεωρούσε νεκρή (video)

Όσον αφορά στην ανθρωπιστική βοήθεια, περίπου 200 φορτηγά πέρασαν από το έδαφος της Αιγύπτου στη Λωρίδα της Γάζας μεταφέροντας τρόφιμα, νερό και ιατρικές προομήθειες με προορισμό κυρίως το βόρειο τμήμα της περιοχής.

Τα σενάρια για τρίτο γύρο απελευθέρωσης ομήρων

Το θέμα της νέας απελευθέρωσης ομήρων από την Χαμάς και αντίστοιχα κρατούμενων από τις φυλακές του Ισραήλ, έφερε στη δημοσιότητα σήμερα  ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet επικαλούμενος Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ακόμη 13 από τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, κατά την τρίτη ημέρα της εκεχειρίας. Ειδικότερα, η Χαμάς έχει παρουσιάσει στο Ισραήλ κατάλογο με τους 13 ομήρους που πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, μεταξύ των οποίων θα είναι και κάποιοι Αμερικανοί πολίτες, ανέφερε το Ynet.

Μάλιστα σε αυτή την ομάδα ομήρων αναμένεται να υπάρχουν μέλη των ίδιων οικογενειών, σε διαφοροποίηση από την χθεσινή ομάδα ομήρων που απελευθερώθηκαν κάποια μέλη από την ίδια οικογένεια ενώ άλλα συνεχίζουν να τελούν όμηροι.

Διαβάστε επίσης – Ισραήλ – Χαμάς: Απελευθερώθηκαν 17 Ισραηλινοί όμηροι και 39 παλαιστίνιοι κρατούμενοι (Video)

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε νωρίς σήμερα το πρωί ότι έχει λάβει κατάλογο με τα ονόματα των ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, αν και δεν είχε διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter