ΕΣΥ σε κατάρρευση: Μία τουαλέτα για 23 ασθενείς στον Ευαγγελισμό – Βγήκαν ξανά ράντζα στους διαδρόμους

ΕΣΥ σε κατάρρευση: Μία τουαλέτα για 23 ασθενείς στον Ευαγγελισμό – Βγήκαν ξανά ράντζα στους διαδρόμους

Γεμάτοι με ράντζα είναι οι διάδρομοι της ψυχιατρικής κλινικής του Ευαγγελισμού, εικόνα που επιβεβαιώνει πως παραμένουν ως μόνιμη λύση στους διαδρόμους ενός από τα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία της –κατά τα άλλα- ευρωπαϊκής χώρας μας. Τα 23 ράντζα που «κοσμούν» τους διαδρόμους του Ευαγγελισμού μαρτυρούν την έκπτωτη κατάσταση του συστήματος υγείας και την παντελή αδιαφορία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανταπεξέλθει σε καίρια ζητήματα της δημόσιας υγείας.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλει την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι 43 ασθενείς ενώ «23 γυναίκες και άνδρες στους διαδρόμους σε φορεία με μία κοινόχρηστη τουαλέτα, μία ντουζιέρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου:

«Ευαγγελισμός. Σήμερα μετά από εφημερία 23 ράντζα (φορεία) στην ψυχιατρική κλινική. Και όμως τα ράντζα συνεχίζουν να υπάρχουν στα Νοσοκομεία.

Στον Ευαγγελισμό σήμερα το πρωί μετά από εφημερία 23 ψυχικά ασθενείς βρίσκονται νοσηλευόμενοι σε φορεία στους διαδρόμους της Ψυχιατρικής κλινικής. Η κλινική έχει ανεπτυγμένες 20 κλίνες και σήμερα πρωί νοσηλεύονται 43 ασθενείς. 23 γυναίκες και άνδρες στους διαδρόμους σε φορεία με μία κοινόχρηστη τουαλέτα, μία ντουζιέρα. Φταίει ο Ευαγγελισμός που αναγκάστηκε να αναπτύξει 23 ράντζα, φορεία. Ασφαλώς όχι. Παρόμοια κατάσταση και στις άλλες ψυχιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία. Τι φταίει; Η κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Φώτο που μας έστειλε ασθενής περιγράφονται τις συνθήκες νοσηλείας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter