Σε εταιρεία με εικονικά τιμολόγια 4 εκατ. ευρώ νοικιάζει κτίριο η ΑΑΔΕ με φωτογραφικό διαγωνισμό – Ελέγχεται από την εισαγγελία

Σε εταιρεία με εικονικά τιμολόγια 4 εκατ. ευρώ νοικιάζει κτίριο η ΑΑΔΕ με φωτογραφικό διαγωνισμό – Ελέγχεται από την εισαγγελία

Σε εταιρεία που τελούσε υπό φορολογικό έλεγχο και τελικά της καταλογίστηκαν εικονικά τιμολόγια που χρησιμοποίησε προκειμένου να πάρει παρανόμως κρατική επιδότηση 4 εκατ. ευρώ ανατέθηκε μέσω φωτογραφικού διαγωνισμού η μίσθωση κτιρίου από την ΑΑΔΕ. Πρόκειται για την πολύ γνωστή εταιρεία Π. Σκούρτης ΑΒΕΕ – Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις, η οποία ουσιαστικά για να εισπράξει μεγαλύτερη κρατική επιχορήγηση έκανε υπερτιμολογήσεις σχεδόν 4 εκ. ευρώ και σήμερα ελέγχεται από την οικονομική εισαγγελία στην οποία διαβιβάστηκαν τα στοιχεία της απάτης από την αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε επίσης: Και άλλοι φωτογραφικοί διαγωνισμοί από την ΑΑΔΕ

Τις τελευταίες εβδομάδες το Documento έχει δημοσιεύσει μια σειρά από κτίρια που νοικιάζονται από την Ανεξάρτητη Αρχή με φωτογραφικούς διαγωνισμούς και φέρουν την υπογραφή του διοικητή της. Ο Γιώργος Πιτσιλής αυτή τη φορά δίνει τα ρέστα του, καθώς ανέθεσε την μίσθωση κτιρίου σε εταιρία που τελούσε υπό φορολογικό έλεγχο, γεγονός τόσο εύκολο να διαπιστωθεί με ένα απλό κλικ από την Ανεξάρτητη Αρχή. Από ότι φαίνεται είτε ήταν πολύ δύσκολο για τον Γ. Πιτσιλή να ελέγξει την εταιρεία στην οποία επρόκειτο να δώσει δημόσιο χρήμα είτε το ήξερε και το αγνόησε. Δεδομένων των στοιχείων ποντάρουμε στο δεύτερο.

Ένα από τα κτίρια τα οποία νοικιάστηκαν έπειτα από φωτογραφικούς διαγωνισμούς είναι το κτίριο που αφορά την στέγαση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών (ΔΙΠΑΕΕ) και της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) Αττικής.

Για το εν λόγω κτίριο προκηρύχθηκε μειοδοτική δημοπρασία στην οποία ζητούνταν κτίριο 3.605 τ.μ. αλλά και αίθουσα συνεδριάσεων 120 τ.μ. και τελικά βρέθηκε κτίριο επιφάνειας 3.882 τ.μ. που –μαντέψτε– είχε και αίθουσα συνεδριάσεων 126 τ.μ., ιδιοκτησίας της εταιρείας Π. Σκούρτης ΑΒΕΕ – Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις. Η ενοικίαση αφορά τον δεύτερο, τρίτο και τέταρτο όροφο του κτιρίου. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι λίγο μετά η ΑΑΔΕ νοίκιασε και τον πρώτο όροφο του κτιρίου της εν λόγω εταιρείας για τη στέγαση της Α΄ ΔΟΥ Αθήνας. Σε αυτή την περίπτωση ζητούνταν χώροι 3.090 τ.μ. και βρέθηκαν χώροι 3.315 τ.μ.

Εν συνόλω για το κτίριο έχει οριστεί μηνιαίο μίσθωμα της τάξης των 32.000 ευρώ για τους ορόφους Β, Γ και Δ, ενώ για τον Α όροφο επίσης 32.000 ευρώ.

Οι φορολογικές παραβάσεις της εταιρείας

Η συγκεκριμένη εταιρεία μέσω ΦΕΚ του 2011, που υπογράφει ο τότε υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Παναγιώτης Ρήγας, εντάσσεται στις διατάξεις του Ν. 3299/2004 και παίρνει κρατική επιχορήγηση 4.135.555 ευρώ.

Κατόπιν, συντάσσεται εισαγγελική παραγγελία για τον έλεγχο της επιδότησης αυτής και σύμφωνα με τα αποτελέσματά του η εταιρεία βρίσκεται να έχει κάνει υπερτιμολογήσεις ύψους 3.730.000 ευρώ, ποσό χωρίς Φ.Π.Α., ώστε να εισπράξει μεγαλύτερη κρατική επιχορήγηση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα του ελέγχου η εταιρεία Π. Σκούρτης ΑΒΕΕ – Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις, της οποίας τα κτίρια μισθώνονται από την ΑΑΔΕ, έχει πάρει την επιδότηση καταβάλλοντας τουλάχιστον σε μία περίπτωση εικονικά φορολογικά στοιχεία μέσω της υπερτιμολόγησης που αναφέραμε προηγουμένως. Η εταιρεία δηλαδή εισέπραξε παρανόμως 4 εκατ. ευρώ από το κράτος προσκομίζοντας εικονικά τιμολόγια.

Καθώς προκύπτει από τα ανωτέρω, ο Γιώργος Πιτσιλής βάζει για δεύτερη φορά την υπογραφή του σε αποφάσεις που ευνοούν εταιρείες που έχουν ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο, όπως έγινε άλλωστε και στην περίπτωση της SHOP & TRADE που εμφανιζόταν να έχει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με νέες πληροφορίες, σήμερα χρωστάει κοντά στα 12 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία.

Την ώρα λοιπόν που κάτω από την μύτη του ελληνικού λαού η ΑΑΔΕ και ο διοικητής της Γιώργος Πιτσιλής στήνουν φορολογικούς ελέγχους που μεθοδεύει το κύκλωμα της μαφίας που δρα μέσα στην ΑΑΔΕ, ο ίδιος ο διοικητής της όχι μόνο κάνει φωτογραφικούς διαγωνισμούς για να νοικιάσει κτίρια στους «μοναδικούς» υποψηφίους που εκδηλώνουν ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα ευνοεί και τους οφειλέτες της ΑΑΔΕ.

Άκουσον άκουσον, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής, Πιτσιλής να νοικιάζει κτίρια από οφειλέτες και ανθρώπους που έχουν εξαπατήσει το δημόσιο. Το ελάχιστο που οφείλει είναι να απαντήσει στους φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας είναι γιατί ευνοούνται όσοι χρωστάνε.

Διαβάστε επίσης

Ο Πιτσιλής δεν προσέχει πού βάζει την υπογραφή του;

Η ΑΑΔΕ νοικιάζει κτίριο από εταιρεία που χρωστά στην εφορία 12 εκατ. ευρώ

Πίσω από τον Πιτσιλή κρύφτηκε πάλι το Μαξίμου για τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter