Και άλλοι φωτογραφικοί διαγωνισμοί από την ΑΑΔΕ

Και άλλοι φωτογραφικοί διαγωνισμοί από την ΑΑΔΕ

Με την ίδια μεθόδευση από τον Πιτσιλή δύο νέες περιπτώσεις μεταστέγασης υπηρεσιών της

Δεν έχει τελειωμό η λίστα με τις αποφάσεις που φέρουν την υπογραφή του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή σύμφωνα με τις οποίες μισθώνονται αντί υπέρογκων μισθωμάτων κτίρια με φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Οπως τελειωμό δεν έχει και το ευρωπαϊκό χρήμα που ξοδεύεται όσο ο Γ. Πιτσιλής συνεχίζει να υπογράφει άκριτα εκατοντάδες συμβάσεις.

Στο προκείμενο, τον τελευταίο καιρό το Documento έχει αποκαλύψει ότι στην ΑΑΔΕ προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί για ενοικίαση κτιρίων οι οποίοι εντελώς συμπτωματικά είναι κάτι παραπάνω από φωτογραφικοί. Παραδείγματος χάρη, οι μειοδοτικές διακηρύξεις που προκηρύσσονται ζητούν έκταση συγκεκριμένων τετραγωνικών μέτρων αντί να προσδιορίζουν ένα εύρος τετραγωνικών μέτρων (από τόσα έως τόσα τ.μ.). Από την άλλη «φωτογραφίζεται» ακόμη και η εντοπιότητα των κτιρίων ώστε να διευκολύνονται τελικά οι αρεστοί υποψήφιοι. Δηλαδή τα κτίρια που ζητούνται πρέπει να είναι πότε στον Δήμο της Αθήνας και πότε σε κάποιον όμορο δήμο, ενώ θα μπορούσαν να βρίσκονται σε άλλη περιοχή της Αττικής, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για υπηρεσία που αφορά αποκλειστικά τον Δήμο Αθηναίων. Για έναν περίεργο λόγο στους όρους του διαγωνισμού εμφανίζεται πότε ότι τα κτίρια πρέπει να απέχουν 800 μέτρα από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και πότε 1.000 μ.

Βρίσκουν ακίνητα μέσα σε 20 μέρες

Τελικά, ακόμη και μόλις μέσα σε 20 μέρες σαν μάννα εξ ουρανού βρίσκεται ο μοναδικός υποψήφιος που πληροί τα τόσο εξατομικευμένα κριτήρια που τίθενται κάθε φορά. Εδώ μια γκαρσονιέρα ψάχνεις και παιδεύεσαι μήνες. Ο Γ. Πιτσιλής θα έχει όμως τους μηχανισμούς του.

Τα κτίρια που ανήκουν στις ανάδοχες τελικά εταιρείες μισθώνονται με υπέρογκα ποσά χωρίς να γίνει καμία έκπτωση από το ποσό που αναφερόταν εξαρχής στη διακήρυξη. Για του λόγου το αληθές οι τέσσερις φωτογραφικές διατάξεις που έχουμε δημοσιεύσει μαζί με τις δύο καινούργιες που αναλύουμε παρακάτω κοστίζουν ετησίως στο ελληνικό δημόσιο το χρηματικό ποσό των 8.805.136,80 ευρώ.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις εταιρειών οι οποίες έχουν χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ προς την εφορία, περιπτώσεις που οι εταιρείες εξυγιαίνονται με άκρως ύποπτο τρόπο, αλλά και εταιρείες που σχετίζονται με πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς πολύ γνωστών πολιτικών οικογενειών.

Παρά τα απανωτά ερωτήματα που έχει θέσει επισήμως το Documento στην αρχή, εξήγηση για όλα τα παραπάνω δεν πήρε. Η ΑΑΔΕ αρκέστηκε να μας παραπέμψει στην πρώτη της απαντητική επιστολή, στην οποία παραδέχεται ότι για τη μεταστέγαση του ΚΕΒΕΙΣ υπήρξε ένας μοναδικός υποψήφιος, ο οποίος πήρε τελικά και το έργο, χωρίς να απαντά σε τίποτε άλλο επί της ουσίας.

Ούτε παραγγελία να τα είχαν

Για τη συστέγαση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ προκηρύχτηκε μειοδοτική δημοπρασία με ΑΔΑ: ΨΤ3ΡΗ-ΑΣ9 με την οποία ζητούνταν ακίνητο 5.110 τ.μ. Το ακίνητο που βρέθηκε ήταν 5.039 τ.μ., ιδιοκτησίας της εταιρείας ERDA Terra, γνωστής για την εμπλοκή της σε σκάνδαλο με πλειστηριασμούς πριν από δύο χρόνια.

Κατά την ίδια διαδικασία για τη στέγαση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών (ΔΙΠΑΕΕ) και της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) Αττικής προκηρύχθηκε μειοδοτική δημοπρασία στην οποία ζητούνταν κτίριο 3.605 τ.μ. αλλά και αίθουσα συνεδριάσεων 120 τ.μ. και τελικά βρέθηκε κτίριο επιφάνειας 3.882 τ.μ. που –μαντέψτε– είχε και αίθουσα συνεδριάσεων 126 τ.μ. Ούτε παραγγελία να το είχε κάνει ο κ. Πιτσιλής. Το δε ακίνητο είναι της εταιρείας Π. Σκούρτης ΑΒΕΕ – Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις και αφορά τον δεύτερο, τρίτο και τέταρτο όροφο του κτιρίου. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι λίγο μετά η ΑΑΔΕ νοίκιασε και τον πρώτο όροφο του κτιρίου της εν λόγω εταιρείας για τη στέγαση της Α΄ ΔΟΥ Αθήνας. Σε αυτή την περίπτωση ζητούνταν χώροι 3.090 τ.μ. και βρέθηκαν χώροι 3.315 τ.μ.

Θυμίζουμε πως οι τέσσερις περιπτώσεις για τις οποίες έχουμε γράψει αναλυτικά τις προηγούμενες εβδομάδες αφορούσαν τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του Κέντρου Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής, της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης (ΕΜΕΙΣ), της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) και της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού και Εναλλακτικής Φορολόγησης Φορολογικών Κατοίκων Ημεδαπής και τη στέγαση του Κέντρου Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΔΕ) Αττικής, της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης (ΔΕΞΥ), τα κτίρια των κεντρικών υπηρεσιών και το Κέντρο Βεβαίωσης & Είσπραξης Αττικής (ΚΕΒΕΙΣ).

Είναι πολλά τα λεφτά και τα σκορπάει αλόγιστα

Τα λεφτά είναι πολλά και ο Γ. Πιτσιλής τα σκορπάει αλόγιστα εξυπηρετώντας, καθώς φαίνεται, συγκεκριμένους υποψηφίους, την ώρα που κάτω από τη μύτη του ελληνικού λαού ο διοικητής της αρχής στήνει φορολογικούς ελέγχους τους οποίους μεθοδεύει το κύκλωμα της μαφίας που δρα μέσα στην ΑΑΔΕ. Ο ίδιος κατέχει μια πολύ σημαντική θέση, η οποία απαιτεί διαφανείς διαδικασίες, γεγονός που μάλλον ο ίδιος είτε προσπερνά είτε ξεχνά. Αρα οφείλει να απαντήσει όχι μόνο στην εφημερίδα αλλά και στα εκατομμύρια των φορολογούμενων πολιτών της χώρας πού πάει το δημόσιο χρήμα, γιατί ευνοεί όσους χρωστάνε και γιατί δεν ισχύει για τους προμηθευτές της αρχής το ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης που ισχύει και για τον ίδιο.

Διαβάστε επίσης

Ο Πιτσιλής δεν προσέχει πού βάζει την υπογραφή του;

Η ΑΑΔΕ νοικιάζει κτίριο από εταιρεία που χρωστά στην εφορία 12 εκατ. ευρώ

Πίσω από τον Πιτσιλή κρύφτηκε πάλι το Μαξίμου για τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter