Πίσω από τον Πιτσιλή κρύφτηκε πάλι το Μαξίμου για τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς

Πίσω από τον Πιτσιλή κρύφτηκε πάλι το Μαξίμου για τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς

«Όπως σας είπα την προηγούμενη φορά επικοινωνήσαμε με την ΑΑΔΕ η οποία έχει εκδώσει απάντηση, η οποία από ότι μας είπε την έχει αποστείλει στο Documento, που είχε το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Οπότε, αναφερόμαστε στην απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής, λόγω και του ανεξάρτητου ρόλου της. Δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε κάποιο περαιτέρω σχόλιο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αποκαλύψεις του Documento, βάσει των οποίων σε τέσσερις περιπτώσεις, προέκυψε ότι οι διαγωνισμοί της ΑΑΔΕ, για την ενοικίαση νέων κτιρίων είναι φωτογραφικοί. Επισημαίνεται ότι οι διαγωνισμοί έχουν την υπογραφή του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Ο Παύλος Μαρινάκης επικαλέστηκε την απάντηση της ΑΑΔΕ, η οποία όμως δεν απαντάει στο πιο κρίσιμο ζήτημα, που είναι τα διαφορετικά, φωτογραφικά, κριτήρια για την ενοικίαση κτιρίων, που πάντα καταλήγουν σε έναν και μοναδικό υποψήφιο που συμμετέχει στο διαγωνισμό.

Οι μη απαντήσεις της ΑΑΔΕ

Είναι ενδεικτικό ότι όλα τα κτίρια που νοικιάζονται, αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι στο κέντρο της Αθήνας, επιλέγονται κατά περίπτωση πότε στο Δήμο Αθήνας και πότε σε όμορο Δήμο. Ο λόγος που υπάρχει αυτή η επιλογή όρων και η διαφοροποίηση κατά περίπτωση, δεν έχει εξήγηση και η ΑΑΔΕ δεν έδωσε όταν το ζητήσαμε επίσημα.

Εξήγηση δεν έχει και το γιατί η ΑΑΔΕ δεν ζητά κτίριο με προσδιορισμό «από τόσα έως τόσα τετραγωνικά», αλλά τα προσδιορίζει επακριβώς και, ω του θαύματος, τα βρίσκει πάντα, με κάτοχο έναν και μοναδικό υποψήφιο για το διαγωνισμό.

Ενοίκιο σε εταιρεία που χρωστά στην εφορία 12 εκατ. ευρώ

Πίσω από τις «μη» απαντήσεις της ΑΑΔΕ στοιχήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης και σε ότι αφορά συγκεκριμένη εταιρία, που ενώ χρωστάει γύρω στα 12 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία, νοικιάζει ακίνητο με μηναίο μίσθωμα 96.000 ευρώ στην Ανεξάρτητη Αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, για τη στέγαση του Κέντρου Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕ.ΦΟ.Δ.Ε) Αττικής και της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης (Δ.ΕΞΥ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό επιλέχτηκε η στέγασή του σε ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρίας «SHOP & TRADE», μίας γνωστής εμπορικής και βιομηχανικής εταιρίας ενδυμάτων. Το μίσθωμα έγινε έναντι 96.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ η εταιρία είναι οφειλέτης της ΑΑΔΕ.

Η SHOP & TRADE εμφανιζόταν να έχει ληξιπρόθεσμες δόσεις φόρων 6,1 εκ. ευρώ μέσα στο 2021. Με βάση, όμως, νέες πληροφορίες, σήμερα χρωστάει κοντά στα 12 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως η εταιρία SHOP & TRADE έκανε την τελευταία ρύθμιση για τα χρέη της στις 28 Δεκεμβρίου του 2023, την ώρα που η ενοικίαση του ακινήτου φαίνεται να γίνεται στις 21 Δεκεμβρίου του 2023, δηλαδή μία εβδομάδα πριν.

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΑΔΕ, επιλέγει να κάνει προμηθευτή της μια εταιρεία που της χρωστάει χρήματα. Μια τέτοια εταιρεία δεν μπορεί καν να πάρει φορολογική ενημερότητα (παίρνει μόνο υπό προϋποθέσεις) αλλά παίρνει και λεφτά πίσω με τρόπο για τον οποίο φρόντισαν στην ΑΑΔΕ.

Ο Γιώργος Πιτσιλής, για να αναλάβει τη θέση που έχει ως Διοικητής, έπρεπε να έχει σύμφωνα με το νόμο, ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης. Η απαίτηση αυτή, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν υπάρχει για τους συναλλασσόμενους με την ΑΑΔΕ.

Διαβάστε επίσης: Η ΑΑΔΕ νοικιάζει κτίριο από εταιρεία που χρωστά στην εφορία 12 εκατ. ευρώ

ΑΑΔΕ: Ακόμη δύο κτίρια νοικιάζoνται με φωτογραφικούς διαγωνισμούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter