Εθνική Αγγλίας: Ο Κέιν θα φορέσει το περιβραχιόνιο «ONE LOVE» στο Μουντιάλ

Εθνική Αγγλίας: Ο Κέιν θα φορέσει το περιβραχιόνιο «ONE LOVE» στο Μουντιάλ

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας της Αγγλίας, Χάρι Κέιν, θα φοράει περιβραχιόνιο με τη φράση «ONE LOVE» που θα έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου, στους αγώνες του Μουντιάλ του Κατάρ, προκειμένου να στηρίξει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξουν κυρώσεις στην Ομοσπονδία της χώρας από τη FIFA.

Το Sky Sports μετέδωσε ότι η ΠΟ Αγγλίας έχει αποφασίσει εδώ και 3-4 εβδομάδες πως ο αρχηγός της Εθνικής θα φοράει το εν λόγω περιβραχιόνιο για να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα. Από την πλευρά της η Παγκόσμια Συνομοσπονδία είχε αποφασίσει πως θα επιβάλλει χρηματική ποινή στις ομάδες που θα προβούν σε κινήσεις κατά των διακρίσεων και για την στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, πήρε θέση, είναι υπέρ της απόφασης της Ομοσπονδίας, και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν περιθώρια να κάνουν πολλά περισσότερα από το να μιλήσουν με λόγια ή με πράξεις γι’ αυτά τα θέματα και να τα βάλουν στο τραπέζι, καθώς αυτό που ζητάμε είναι μια αλλαγή σε μια χώρα που κατά τα άλλα σεβόμαστε».

Εκτός από την Αγγλία, οι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία είναι η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία και η Ουαλία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter