Εθνικοποίηση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Ζελένσκι

Εθνικοποίηση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Ζελένσκι

Σε διάγγελμα του ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελέσνκι, ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του σχεδιάζει την εθνικοποίηση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων εντός της ουκρανικής επικράτειας.

«Στην επόμενη συνεδρίαση της Ανώτατης Ράντα (βουλής) της Ουκρανίας, θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την εθνικοποίηση όλων των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, το οποίο θα απλουστεύσει αυτή τη διαδικασία. Σας ζητώ να υποστηρίξετε αυτό το νομοσχέδιο χωρίς δισταγμούς. Ολοκληρώνουμε την αποσυναρμολόγηση της ρωσικής επιρροής στην Ουκρανία, στην Ευρώπη και στον κόσμο»,ανέφερε στο διάγγελμά του.

Η Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής κατάσχει και δεσμεύει στο έδαφός της τα περιουσιακά στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων.

Τον Ιούλιο για παράδειγμα δικαστήριο στην περιοχή Κιροβογκράντ δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία τεσσάρων Ρώσων, η αξία των οποίων υπερέβαινε τα 200 εκ. δολάρια. Το δικαστήριο θεώρησε ότι οι Ρώσοι είχαν επιχειρηματικά δικαιώματα σε τρεις εταιρίες που σχετίζονταν μεταξύ τους. Και οι τρεις είχαν προβεί σε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τα ονόματα των Ρώσων δεν αναφέρονται.

Σε βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail ο ουκρανός πρόεδρος ζητά από τους πολίτες που μένουν στα προσαρτημένα από την Ρωσία εδάφη να εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς όπως ο ίδιος αναφέρει : «οι γιοι σας δεν χρειάζεται να πεθάνουν στην Ουκρανία».

Διαβάστε επίσης: 

Ο Στόλτενμπεργκ καταδίκασε την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών

Προσαρτήθηκαν στη Ρωσία οι 4 περιφέρειες της Ουκρανίας – Πούτιν: Θα υπερασπιστούμε τα νέα εδάφη (Video)

Μυστικά & Documento

27/11/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter