Euroleague: Η Μονακό αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Κάουνας

Euroleague: Η Μονακό αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Κάουνας

Η Μονακό του Μάικ Τζέιμς, του Τζόρνταν Λόιντ, του Έλι Οκόμπο και του Άλφα Ντιάλο θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό της Euroleague, την επόμενη Παρασκευή στο Κάουνας. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς νίκησε τη Μακάμπι με 97-86 στο Μόντε Κάρλο στον πέμπτο μεταξύ τους αγώνα και προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ για πρώτη φορά στην ιστορία της με σκορ 3-2.

Η Μακάμπι προηγήθηκε με 76-79, αλλά δέχθηκε σερί 10-0 στα μέσα της δ’ περιόδου και δεν απείλησε ξανά. Ο άλλοτε «πράσινος» Τζέιμς πέτυχε όλους τους πόντους του (21) στο πρώτο μέρος, ενώ διακρίθηκαν και οι Λόιντ (21), Χολ (10), Μονέκε (10), Οκόμπο (9), Ουαταρά (9), Ντιάλο (9). Τόσο ο Τζέιμς όσο και ο Λόιντ τραυματίστηκαν ελαφρά στην πορεία του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε δύο φορές από τη Μονακό στη διάρκεια της κανονικής περιόδου (76-81 στο ΣΕΦ και 60-64 στο Πριγκηπάτο), αλλά την απέκλεισε με 3-2 στα περυσινά πλέι-οφ.

Οι Μπόλντγουιν (27), Μπράουν (12), Μάρτιν (12), Ντι Μπαρτολομέο (10) ξεχώρισαν από τη Μακάμπι του Όντεντ Κάτας.

Ο μεγάλος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου στις 6 μ.μ. στη Ζαλγκίριο Αρένα του Κάουνας. Η Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και η νικήτρια του αποψινού αγώνα Ρεάλ-Παρτιζάν θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Μαΐου.

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκρισή του χθες, με το 84-72 επί της Φενέρμπαχτσε (Σλούκας 22, Βεζένκοφ 17, Παπανικολάου 14, ΜακΚίσικ 11) στον πέμπτο αγώνα στο ΣΕΦ, όπου η σειρά ολοκληρώθηκε με σκορ 3-2. Οι Πειραιώτες θα λάβουν από τη διοργανώτρια αρχή μόλις 558 εισιτήρια για το φάιναλ-φορ, αλλά υπολογίζουν ότι θα έχουν τη συμπαράσταση περίπου 2.500 Ελλήνων στο Κάουνας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter