Euroleague: Ώρα Final 4 για τους δύο «αιώνιους» – Πότε παίζουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός (Videos)

Euroleague: Ώρα Final 4 για τους δύο «αιώνιους» – Πότε παίζουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός (Videos)

Berlin… calling για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι δύο ελληνικές ομάδες συμμετέχουν για 5η φορά μαζί στο Final 4 της Euroleague, το μεγαλύτερο μπασκετικό ραντεβού της Ευρώπης, έχοντας δίψα για διάκριση και μαζί πολυάριθμους φιλάθλους που ταξίδεψαν από την Ελλάδα για την περίσταση.

Διαβάστε σχετικά: Final 4 των τραυμάτων και των θαυμάτων – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται να συνυπάρξουν για 5η φορά

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε

Το πρώτο τζάμπολ στην εντυπωσιακή Uber Arena της γερμανικής πρωτεύουσας είναι προγραμματισμένο για τις 19:00. Ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε (ΝovaSports Prime), σε ένα συναπάντημα με αρκετό ενδιαφέρον και παρελθόν που συνδέει τις δύο ομάδες, μέσω Σλούκα, Γιασικεβίτσιους, Καλάθη και Παπαγιάννη. Αμφότεροι δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα αν και οι «πράσινοι» ευελπιστούν να δουν απόλυτα έτοιμους αγωνιστικά τους Σλούκα και Ερνανγκόμεθ, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

«Το σημαντικό είναι πως θα παίξουμε με μια μεγάλη ομάδα, τη Φενέρμπαχτσε. Σέβομαι την ομάδα και τον κόσμο της Φενέρμπαχτσε. Δεν έχω πολλά συναισθήματα, είμαι έμπειρος στο Final Four, έχω πάρει δυο φορές το Κύπελλο. Θα προσπαθήσω να το πάρω ξανά. Σέβομαι τους συναδέλφους μου που παλεύουν για το ίδιο», είπε ο Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, που υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει το 7ο ευρωπαϊκό στο ΟΑΚΑ.

«Οι παίκτες πρέπει απλά να παίξουν καλά και αυτό ελπίζουμε πως θα γίνει. Πρέπει να βγεις έξω και να παλέψεις. Δεν ήταν σημαντικό για εμένα ποιος ήταν ή το ποιος είναι το φαβορί. Πρέπει να δίνεις αποδείξεις στο παρκέ», δήλώσε από την πλευρά του ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός

Τρεις ώρες αργότερα (22:00), η Uber Arena θα φιλοξενήσει το ζευγάρι του περσινού δραματικού τελικού, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ορμώμενη από τη μεγάλη αντεπίθεση και πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει να πάρει τη ρεβάνς από αυτή του Τσους Ματέο και να προκριθεί στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στο Βερολίνο χωρίς προβλήματα, ενώ οι Ισπανοί θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Γκάμπριελ Ντεκ.

«Έχουμε κίνητρο και μόνο που βρισκόμαστε εδώ, στους κορυφαίους της Ευρώπης. Μπορούμε να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο, δεν θέλουμε έξτρα κίνητρο για ό,τι έγινε πέρυσι. Θα παίξουμε με μια μηχανή νικών, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχουμε παίκτες – μαχητές και πιστεύουμε στην ομάδα μας», σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα με καρδιά πρωταθλητή, τον Ολυμπιακό. Είμαστε εδώ για να νικήσουμε, πρώτα τον ημιτελικό. Το τι έγινε στο παρελθόν δεν επηρεάζει το φετινό Final Four», σημείωσε ο προπονητής της Ρεάλ, Τσους Ματέο.

Το πρόγραμμα του Final 4

Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 24 Μαΐου, με το ΠαναθηναϊκόςΦενέρμπαχτσε να ανοίγει τον χορό στις 19:00. Ακολουθεί το Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός στις 22:00.

Ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου (18:00) ενώ ο τελικός στις 21:00 της ίδιας ημέρας.

Διαβάστε επίσης:

Αταμάν: «Ήταν 10-15 προβοκάτορες» – Τι είπε για το επεισόδιο έξω από το ξενοδοχείο

Παπανικολάου: «Όταν φτάνεις τόσο κοντά στο τρόπαιο θέλεις να είσαι η ομάδα που θα το πάρει»

Μπαρτζώκας: «Έχουμε παίκτες μαχητές – Μηχανή νικών η Ρεάλ Μαδρίτης»

Σλούκας: «Ο Παναθηναϊκός ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο – Γνωρίζει τι μπορεί να κάνει ο Αταμάν»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter