Euroleague: Πράσινη εποποιία στη Ρωσία (106-102 την ΤΣΣΚΑ)

Euroleague: Πράσινη εποποιία στη Ρωσία (106-102 την ΤΣΣΚΑ)

Μία από τις σημαντικότερες νίκες του τα τελευταία χρόνια πέτυχε ο Παναθηναϊκός, επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ με 106-102 στην παράταση. Ο κανονικός αγώνας τελείωσε 89-89, με τρίποντο του Νικ Καλάθη 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Νωρίτερα οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με διαφορά 11 πόντων (49-60), αλλά οι Ρώσοι πέρασαν με 87-81 δύο λεπτά πριν το φινάλε. Ο αγώνας έγινε στην αρένα «Γιαντάρνι» του Καλίνινγκραντ, το οποίο χρησιμοποιεί η ΤΣΣΚΑ ως εναλλακτική έδρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Καλάθης ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 22 πόντους και 17 ασίστ, στο 200ό παιχνίδι της καριέρας του στην Euroleague. Ωστόσο, αλλά ο παίκτης-κλειδί ήταν ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος πέτυχε 25 πόντους και μάζεψε 16 ριμπάουντ. «Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου, που με βοήθησαν να κάνω αυτή την εμφάνιση», τόνισε ο νεαρός άσος.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Ουέσλεϊ Τζόνσον, ο οποίος δεν έπαιξε στα πρώτα 35 λεπτά, αλλά επιστρατεύτηκε στο τέλος και πέτυχε δύο τρίποντα (6 π.), ενώ έπαιξε και σπουδαία άμυνα στον άλλοτε «πράσινο» Μάικ Τζέιμς. Έπαιξαν επίσης για τον Παναθηναϊκό οι Τόμας 12, Ράις 2, Παπαγιάννης 4, Παπαπέτρου 14, Φρεντέτ 15, Ουάιλι 6, Μπράουν.

Ο Τζέιμς πέτυχε 30 πόντους, ο Ντάνιελ Χάκετ 24, ο Κάιλ Χάινς 14 και ο Γιάνις Στρέλνιεκς 9 για την ΤΣΣΚΑ. Ο Κώστας Κουφός έπαιξε μόλις 3 λεπτά χωρίς να σκοράρει Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ηττήθηκε φέτος γηπεδούχος και από τις δύο ελληνικές ομάδες.

«Το σημαντικό ήταν ότι μείναμε κοντά τους μέχρι το τέλος και πετύχαμε τα κρίσιμα καλάθια», είπε ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος επαίνεσε ξεχωριστά τους Μήτογλου, Τζόνσον. «Ήταν ένα ματς με απίθανα σκαμπανεβάσματα», σχολίασε ο Νικ Καλάθης.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον στην 6η θέση της κατάταξης της Euroleague με ρεκόρ 10-7, ένα σκαλοπάτι κάτω από τις ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι (11-6). Μόνο η Εφές (14-3) και οι δύο «αιώνιοι» της Ισπανίας Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν καλύτερο ρεκόρ. Ο Ολυμπιακός έμεινε 13ος με 6 νίκες και 11 ήττες.

Tην επόμενη εβδομάδα, οι ομάδες μας δοκιμάζονται εκτός έδρας: ο Παναθηναϊκός με την Αρμάνι στο Μιλάνο την Πέμπτη (21.45) και ο Ολυμπιακός με τη Βαλένθια στην Ισπανία την Παρασκευή (22.00)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter